SPORTSKA DIJAGNOSTIKA

Izokinetičko vježbanje – KANGATECH

KangaTech je svjetski lider u prevenciji sportskih ozljeda na elitnoj razini


Na temelju rezultata brojnih znanstvenih istraživanja, trenutne tehnologije i analitike svjetske klase, KangaTech nam omogućuje bolje razumijevanje sportaša te pravodobno i učinkovito preventivno djelovanje.Radi se o jedinstvenom uređaju koji predstavlja posljednjriječ tehnike u analizi pokreta, mišićne mase i sastava, postojanja nepravilnosti i asimetrije među istim mišićnim skupina, itd. Na istom se uređaju ne provodi samo dijagnostika, nego i trening i rehabilitacija. Ntemelju različitih izokinetičkih parametara ovaj nam uređaj omogućuje jedinstvenobjektivan uvid u potencijalne ograničavajuće faktore u natjecateljskoj izvedbi sportašaIstovremenosportašu se pruža opcija rada na otklananju tih ograničavajućih faktora u vidu jačanja nedovoljno razvijenih mišićnih skupina i otklanjanja asimetrije između mišićnih skupina koje izvode antagonistički pokretčime se direktno preveniraju buduće ozljede te se produžuje životni vijek sportaša 

konačnicisportaši koji su bolje uvjetovani I neozljeđeni tijekom dužeg vremenskog razdoblja – pobjeđuju! KangaTech omogućuje brzopouzdano mjerenje niza dokazanihpromjenjivih čimbenika rizika na cijelom tijelu 

  • Čimbenici rizika temelje se na kliničkim ili empirijskim dokazima objavljenim u recenziranim časopisima 
  • Odabrane mjere rizika valjane supozudanelako se testiraju 
  • Čimbenici rizika mogu se mijenjati, a rizik se ublažava odgovarajućom obukom i/ili liječenjem 

Uređaj je lako prenosiv te je u potpunosti bežičan. Bežični senzori prkupljaju podatke sile u stvarnom vremenu tijekom testiranja i učitavaju ih izravno u oblak, čime su sve informacije o testiranju lako i brzo dostupne u trenutnom vremenu.Prije nego što sportaš biva podvrgnut nekom protokolu testiranjaprovode se antropometrijska mjerenjaNakon što su ona izvedenauređaj se kalibrira s obzirom na vrstu pokretamišićnu skupinu koja će se testirati.

Test neke mišićne skupine odvija se njenom aktivacijom tako što se simulira vrsta pokreta koju ta mišićna skupina izvodi, i to u tri navrataUređaj svojim brojnim i gusto raspoređenim senzorima registrira parametre kontrakcije testirane mišićne skupine te u konačnici dobivamo rezultat koji se zatim uspoređuje s istim rezultatom dobivenim na suprotnoj strani tijela te sa očekivanim rezultatom dobivenim na temelju antropometrijskih parametara izmjerenih na šrije početka samog testiranja. Na uređaju se mogu provoditi protokoli jačanja mišićarehabilitacije nakon ozljeda. Za razliku od klasične rehabilitacijesportašu se omogućuje puno preciznija rehabilitacija u kojoj je moguća koncentracija isključivo na zone od interesaa istovremeno je izuzetno korisna mogućnost temeljitog praćenja napretka u mišićnoj snazi Poliklinika Ribnjak uvijek je vjerno pratila trendove te koristila najnapredniju tehnologiju u prevenciji, dijagnostici, liječenju i rehabilitaciji svojih pacijenata. Isti način rada prenijeli smo i na naš novi projekt sportsko – dijagnostičkog centra, te Vas pozivamo da se u to uvjerite i sami i posjetite nas na našoj stalnoj adresi u Ulici grada Mainza 17. KangaTech je uređaj koji će Vam odgovoriti na sva pitanja vezana uz status vašeg lokomotornog sustava, a ujedno Vam pomoći otkloniti sve deficite koji se njegovom primjenom ustanove. Željno Vas očekujemo! 

Vaš SDC Poliklinika Ribnjak 
Ukratko


Poliklinika Ribnjak jedinstvena je ustanova na području Republike Hrvatske. Objedinjuje različite grane medicine, a sve kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i Ljepota. Zajedno”. Ortopedija, napredna sportska dijagnostika, funkcionalna i kineziološka rehabilitacija, estetska kirurgija i tretmani, usluge su koje pružamo svakodnevno, stručno i u skladu s najnovijim profesionalnim standardima.
Newsletter


Prijavite se za newsletter Poliklinike Ribnjak i primajte pogodnosti i novosti izravno u svoj inbox.


Don’t miss out!
Invalid email address

Poliklinika Ribnjak 2021. Sva prava pridržana.