Početna » Sportski Pregled

Cjeloviti pregledi za sportaše

Poliklinika Ribnjak medicinska je ustanova gdje možete obaviti temeljitu medicinsko-sportsku evaluaciju, neovisno o dobi, spolu te vrsti i razini sportske aktivnosti koju prakticirate – naše dijagnostičke metode u potpunosti su prilagodljive Vama!

“MENS SANA IN CORPORE SANO”

Ovaj dobro poznati slogan u potpunosti oslikava sve ono što naša ustanova nastoji pružiti kroz svoju uslugu. Edukacijaprevencija ozljeda organa sustava za pokretanje, vrhunska dijagnostikaliječenje specijalističkim i biološkim metodama, cjelovito i sveobuhvatno praćenje pacijenta i individualni napredak u njegovom zdravstvenom statusu, imperativ su moderne zdravstvene skrbi. Multidisciplinarni tim stručnjaka Poliklinike Ribnjak na različitim područjima medicine, kineziologije i zdravstveno usmjerene skrbi te vrhunski opremljen prostor za vježbanje unutar kompleksa same Poliklinike, garancija su najbolje moguće kvalitete usluge za naše klijente. Naši eminentni stručnjaci na poljima ortopedije, kineziologije, fitnessa, nutricionizma i sportske medicine, pružaju Vam kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Naglasak stavljamo na sve skupine sportaša, djecu i odrasle, profesionalne i rekreativne sportašice i sportaše, individualce i klubove. U našem sportsko-dijagnostičkom centru pažljivo su osmišljeni paketi usluga, među kojima se osobito ističu:

 • individualna kondicijska priprema sportaša (u potpunoj suradnji sa sportašima i njihovim trenerima, naš stručnjak na temelju višegodišnjeg iskustva planira i programira trening usmjeren ka prevenciji zdravlja i razvoju specifičnih sposobnosti)
 • individualna medicinsko-sportska evaluacija djeteta sportaša  (testiranje biomehaničkih determinanti pokreta, antropometrijska analiza, pregled i procjena specijalista ortopedije)
 • antropometrijska analiza najsuvremenijim dijagnističkim uređajima poput TANITA vage za bioimpedancu, kojom se mjeri sastav organizma te računa udio pojedinih tipova tkiva

Na temelju rezultata dobivenih navedenim metodama procjene, izrađuje se sportsko-medicinska evaluacija sportaša.

Jedan od naših primarnih ciljeva je kroz ova testiranja obuhvatiti što je više moguće sportašica i sportaša dječje dobi. Međutim, potpuno istu uslugu možete dobiti i kao odrasli profesionalni sportaš, ukoliko želite dodatno napredovati, ili kao rekreativni sportaš, ukoliko želite ostvariti neki točno određeni cilj ili jednostavno želite objektivnu procjenu stanja u kojem se nalazite 

Sportsko – dijagnostički centar Poliklinike Ribnjak ne bavi se samo dijagnostikom, već nudi i kompletnu uslugu za sportaše (profesionalne i rekreativne) u kontekstu poboljšanja razine zdravlja i sportske izvedbe. U prvom redu, nudimo Vam mogućnost rada u našem vrhunski opremljenom prostoru za zdravstveno usmjerenu tjelovježbu i rehabilitaciju, gdje Vam na raspolaganju stoje naši treneri koji će Vam do detalja objasniti i demonstrirati izvođenje svake vježbe. Naši stručnjaci na polju kineziologije i fizioterapije predvođeni profesorom kineziologije Kristijanom Blaževićem stoje Vam na raspolaganju, a više o cijeloj usluzi pročitajte OVDJE.

U suradnji s eminentnim stručnjacima na polju kineziologije, nutricionizma i fitnessa, nudimo Vam i mogućnost kreiranja plana i programa treninga i prehrane koji je individualiziran upravo za Vas i vaše sportsko – antropometrijske karakteristike. Nudimo Vam kompletno antropometrijsko mjerenje na temelju kojeg zajedno stvaramo realna očekivanja za Vaš daljnji napredak.

U sklopu našeg programa oporavka sportaša, bilo profesionalnih, bilo rekreativnih, nudimo Vam mogućnost primjene infuzijske otopine koja sadržava elektrolite, vitamine i antioksidanse, prijeko potrebne za uspješno funkcioniranje organizma. Ovaj tip infuzijske terapije koristi se kao brza i efikasna “optimizacija” organizma!

U našoj ustanovi možete Vašem djetetu osigurati pravilnu i temeljito izvedenu medicinsko-sportsku evaluaciju, a zatim i u privatnoj suradnji s našim stručnjacima poraditi na koordinacijskim deficitima istaknutim kroz samu analizu. Ova metoda jedna je od najkorisnijih metoda procjene u dječjoj dobi. Više informacija saznajte OVDJE.

Svi sportaši mandatorno prolaze pregled liječnika specijalista medicine rada i sporta najmanje dvaput godišnje. Nažalost, ti pregledi nisu ni izbliza opširni i temeljiti koliko bi trebali biti, stoga Poliklinika Ribnjak svojim vlastitim primjerom želi izraziti podršku svakom kvalitetnom programu usmjerenom ka očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti, osobito u najmlađih kategorija sportaša.

Naposlijetku, u sklopu našeg sportsko – dijagnostičkog centra dostupne su vam sljedeće usluge: 

 • specijalistički pregled ortopeda ultrazvukom 
 • izdrada detaljnog plana specijalističkog liječenja 
 • liječenje biološkim metodama
 • autologna kondicionirana plazma
 • operativni zahvati zglobova, tetiva, ligamenata
 • antropometrijska analiza i mjerenje sastava tijela metodom bioimpedancije
 • terapijska primjena infuzijskih otopina elektrolita i vitamina
 • individualizirana kondicijska priprema u prostoru za zdravstveno usmjerenu tjelovježbu
 • fizikalna i kineziološka rehabilitacija nakon provedenog liječenja
 • medicinsko-sportska evaluacija djeteta sportaša
 • izrada zdravstveno usmjerenog plana i programa treninga
 • testiranje neuromuskularne snage i izdržljivosti
 • korekcija mišićnog disbalansa 

Ultimativni cilj ovog projekta je objektivno procijeniti kompetenciju profesionalnih i rekreativnih sportaša za sudjelovanje u sportskoj aktivnosti, omogućiti im uvid u vlastito fizičko stanje, objektivnom dijagnostikom utvrditi faktore koji ograničavaju bavljenje sportskom aktivnosti (ozljede, bolesti, anomalije) te omogućiti sportašu što brži povratak sportskoj aktivnosti, a sve to kontinuiranom i temeljitom brigom o njegovom zdravlju.

Mjesto na kojem možete dobiti najraznovrsniju uslugu – kondicijsku pripremu, rehabilitacijski trening, medicinsko-sportsku evaluaciju djeteta, edukaciju o pravilnom izvođenju vježbi, te vrhunskog trenera koji će Vam biti osobni asistent u provođenju svake od njih!

Prof. Kristijan Blažević

U našem sportsko – dijagnostičkom centru na raspolaganju Vam stoji vrhunski uređen prostor za vježbanje kao i trener koji će Vam se maksimalno posvetiti u Vašem predviđenom terminu. S trenerom možete prilagođavati zadani plan i program treninga Vašem trenutnom stanju, izvoditi vježbe s tendencijom osobnog napretka i ono najvažnije, izvoditi vježbe na najkvalitetniji mogući način, i za Vaše zdravlje, ali i za Vaš osobni cilj. 

Jedan od naših primarnih ciljeva je kroz ova testiranja obuhvatiti što je više moguće sportašica i sportaša dječje dobi. Međutim, potpuno istu uslugu možete dobiti i kao odrasli profesionalni sportaš, ukoliko želite dodatno napredovati, ili kao rekreativni sportaš, ukoliko želite ostvariti neki točno određeni cilj ili jednostavno želite objektivnu procjenu stanja u kojem se nalazite U prvom redu, nudimo Vam mogućnost rada u našem vrhunski opremljenom prostoru za zdravstveno usmjerenu tjelovježbu i rehabilitaciju, gdje Vam na raspolaganju stoje naši treneri koji će Vam do detalja objasniti i demonstrirati izvođenje svake vježbe. Naši stručnjaci na polju kineziologije i fizioterapije predvođeni profesorom kineziologije Kristijanom Blaževićem stoje Vam na raspolaganju, a više o cijeloj usluzi pročitajte OVDJE.

Individualizacija plana i programa treninga samo je početni korak u ostvarenju Vašeg konačnog cilja. Daljnji koraci uključuju jasnu i postojanu motivaciju da se plan i program treninga vjerno slijedi, stvaranje realnih očekivanja u vidu vremena potrebnog za ostvarenje tog cilja, ali i još jednu izuzetno bitnu komponentu – pridržavanje uputa iz plana i programa i pravilno i točno izvođenje vježbi. 

Najdoktori 8 godina zaredom!

Prepoznata kvaliteta i pouzdanost usluge već sedmu godinu zaredom. Brinemo za Vas i Vaše zdravlje na najbolji mogući način. Uvjerite se sami!

Najdoktor 2022

Cjenik usluga

Sve usluge, cijene i pogodnosti potražite u našem cjeniku.

Naši kontakti

Tel.: +385 1 5510 832
Email: info@poliklinikaribnjak.hr

Naše društvene mreže