SILHOUETTE SOFT KONCI

NEKIRURŠKI FACE LIFTING

SILHOUETTE SOFT

Silhouette Soft konci za lifting lica i vrata jedinstvena je tehnologija kojom se istovremeno postiže dvostruki učinak podizanja i regeneracije kože djelovanjem dvosmjernih resorptivnih niti.

Proizveden u SAD-u, Silhouette Soft razvijen je na temelju šestogodišnjeg iskustva uporabe suspenzijskih niti u estetskoj i rekonstruktivnoj kirurgiji.

O TRETMANU

Blaga obješenost i manjak svježine lica i vrata vrlo su čest razlog nezadovoljstva mnogih osoba.

Silhouette Soft konci omogućuju vam da u jednom tretmanu postignete stvarne i prirodne rezultate koje priželjkujete bez opće anestezije i kirurških rezova kao i boravka u bolnici uz koji se veže dugi oporavak. Kombinacijom podizanja i regeneracije Silhouette Soft daje izvanredne rezultate u oblikovanju crta vašeg lica kao i u obnovi kože.

Učinak podizanja trenutan je i diskretan i rezultat je podizanja tkiva tijekom namještanja niti.Nakon umetanja niti, laganim pritiskom tretiranog područja oblikuje se površina kože koja se vidljivo zaglađuje.

UČINAK TRETMANA

Učinak regeneracije postepen je i prirodan; polilaktična kiselina (PLA) kao osnovni sastojak niti, inače poznati polimer koji se koristi u medicini već godinama (konci, ortopedski štapići, vijci i čavlići za frakture kostiju izrađeni su od PLA), posebno je biokompatibilan s ljudskim tkivom, a ujedno i biorazgradiv. Nakon umetanja niti, polilaktična kiselina djeluje na dublje slojeve kože i prirodno stimulira tijelo na proizvodnju vlastitog kolagena. To djelovanje s vremenom povećava volumen obješenog područja kože i obnavlja oblik lica postepeno i prirodno.

Silhouette Soft je inovativan tretman za pomlađivanje lica i vrata namijenjen ženama i muškarcima iznad 30. godine koji se žele uspješno oduprijeti znakovima starenja bez kirurškog zahvata. Idealan je za područje lica, čeljusti te za linije obraza, obrva i vrata.

Rezultati tretmana traju najduže do 18 mjeseci.

TIJEK TRETMANA

Silhouette Soft tretman ne zahtijeva posebnu pripremu.

Unatoč tomu, savjetujemo da prije samog zahvata s našim liječnikom porazgovarate o Vašim očekivanjima i upitate ga sve što vas zanima. Obavijestite ga također o svim tretmanima kojima ste se dosad podvrgnuli kao i o lijekovima koje trenutno uzimate.

Tretman Silhouette Soft koncima izvodi liječnik koji je prošao posebnu obuku.

Tretman traje oko 30 minuta u liječničkoj ambulanti. Lokalna anestezija primjenjuje se samo na mjestima ulaza i izlaza niti nakon čega liječnik umeće niti pod kožu na dubini od tri do pet milimetara. Rezova nema, s obzirom da se niti nježno umeću iglom dok ih na mjestu zadržavaju resorptivni čunjići okrenuti u suprotnom smjeru (dvosmjerno).

Nakon primjene niti, liječnik izvodi laganu kompresiju tkiva čime ga oblikuje rukama i postiže željeni učinak podizanja. Krajevi niti koji nisu umetnuti u kožu režu se. Silhouette Soft tretman može se koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim estetskim tretmanima ( Botox, dermalni fileri, PRP).

Silhouette Soft se preporuča kod osoba:

 • Sa spuštenom kožom srednjeg dijela lica
 • S gubitkom volumena kože lica
 • Sa spuštenom vilicom
 • Koje osjećaju opuštenosti kože vrata
 • Sa spuštenim obrvama

Silhouette Soft NE preporuča se kod osoba:

 • S viškom kože na području donje čeljusti, uzrokovan debljinom kože
 • S viškom kože na području donje čeljusti uzrokovano hipertrofijom zbog starenja
 • S pretjerano tankom kožom i manjkom masnog tkiva

NAKON TRETMANA

Nakon tretmana ponekad se mogu javiti lagane otekline ili modrice.

Na ulaznim točkama niti mogu se pojaviti male nepravilnosti na koži, no sve navedene nelagode nestaju nekoliko dana nakon tretmana.

Tretmane čišćenja lica, kao i sve radnje koje mogu rezultirati pritiskom na lice, potrebno je izbjegavati kroz par tjedana. Također, par dana nakon zahvata treba izbjegavati i veću fizičku aktivnost.

Preporuke za brži oporavak nakon zahvata:

 • Stavite led ili hladne obloge na tretirana područja odmah nakon tretmana i držite ih 5 do 10 minuta.
 • U slučaju bolova možete koristiti analgetike prema liječničkim uputama dva do tri dana.
 • Tijekom prve tri noći preporučuje se držati glavu na povišenom, a tijekom prvih pet noći preporučuje se spavanje s licem okrenutim prema gore.
 • Čistite i sušite lice nježno, bez grubih pokreta pet dana nakon zahvata.
 • Nježno perite kosu, nježno nanosite make-up i nježno brijte lice pet dana nakon zahvata.
 • Izbjegavajte sunčanje i solarij dva tjedna nakon zahvata.
 • Izbjegavajte tretmane i masaže lica tri tjedna nakon zahvata.
 • Izbjegavajte sport, posebice kontaktne sportske aktivnosti tri tjedna nakon zahvata.
 • Izbjegavajte saune i kupelji tri tjedna nakon zahvata.
 • Nemojte se podvrgavati dentalnoj kirurgiji tri tjedna nakon zahvata.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas i saznajte sve o kvaliteti naših usluga, naših liječnika i cijenama.