Rinoplastika

Kirurška korekcija nosa

Razmišljate o korekciji nosa?

U današnje vrijeme ubrzanog razvoja medicinske tehnologije i znanja, promjena izgleda Vašeg lica nije nedostižna stvar. Svakodnevno se izvodi, sigurna je, a mnogi ljudi koje susrećete na ulici, a posebno oni koje gledate na televiziji, internetu i tiskovinama, imali su neku vrstu plastično kirurškog zahvata.

Rinoplastika nije izuzetak. Opće je poznato da nos ima gotovo najveći utjecaj na izgled cijelog lica jer je smješten u sredini lica. Smanjenje nosne grbe, korekcija vrška nosa ili postizanje simetrije samo su neke od mogućnosti.

Ukoliko ste duže vrijeme nezadovoljni izgledom svog nosa, rinoplastika je razuman korak.

U definiranju „pravog“ izgleda nosa uzimaju se u obzir Vaše želje i ideje o tome kakav nos biste trebali imati, te savjeti plastičnog kirurga. Savjeti naših vrhunskih stručnjaka – kirurga od presudne su važnosti, jer njihovo višegodišnje iskustvo u rinoplastici bit će od velikog značaja u određivanju ciljeva i očekivanja. Plastični kirurg će Vam ukazati na sve nejasnoće, mogućnosti te realna očekivanja. Rezultat kirurškog zahvata nakon postavljenih kvalitetnih ciljeva zasigurno će Vas zadovoljiti.

MODERNE KIRURŠKE METODE

Naši vrhunski estetski kirurzi u korak su s najnovijim medicinskim saznanjima u području estetske i funkcionalne korekcije nosa.

To Vam omogućuje:

  • Značajno smanjenje natečenosti i podljeva
  • Ubrzano cijeljenje i oporavak
  • Rješenje za otežano disanje
  • Korekciju vrška nosa
  • Uspostavljanje simetrije nosa, a time i cijelog lica

O ZAHVATU RINOPLASTIKE

Korekcija nosa može se izvesti u općoj ili tzv. lokalnoj potenciranoj anesteziji. Ovisno o željama pacijenta, ali i prvenstveno medicinskoj indikaciji, donosi se odluka o vrsti anestezije. Treba napomenuti da se u većini slučajeva, kod ovog zahvata koristi opća anestezija.

Za vrijeme takve vrste anestezije, pacijent nije budan, a anesteziološki tim prati sve vitalne funkcije prije, za vrijeme i nakon operacije.

Poliklinika Ribnjak, registrirana je za obavljanje operativnih zahvata u općoj anesteziji.

Zahvat korekcije nosa može se izvesti tzv. otvorenom ili zatvorenom metodom. Obzirom na visoko educirano osoblje bogato iskustvom, u Poliklinici Ribnjak u potpunosti postižemo željeni rezultat.

Trajanje operacije je u prosjeku 2-3 sata, a tehnika plastičnog kirurga odlučujuća je u što manjem ozljeđivanju tkiva, te shodno tome, u nastanku poslijeoperacijskih hematoma i oteklina.

REZULTATI KOREKCIJE NOSA U POLIKLINICI RIBNJAK

PRIJEPOSLIJE
PRIJEPOSLIJE
PRIJEPOSLIJE
PRIJEPOSLIJE

NAKON RINOPLASTIKE

Nakon obavljenog zahvata, radi postoperativnog praćenja pacijent ostaje u našim prostorima nekoliko sati. Pažljivo dozirana anestezija, omogućuje vam odlazak kući isti dan. Postavlja se unutarnja i vanjska imobilizacija nosa, u vidu tampona i kalupa! Važno je napomenuti da se tri dana nakon zahvata tamponi odstranjuju, potpuno bezbolno, brzo i učinkovito. Imobilizacija se odstranjuje 7-10 dana od operacije.

Kao i kod svakog drugog operativnog zahvata, u operiranom području javlja se otečenost, a kod korekcije nosa i manji podljev ispod očiju, koji se spontano povlače za nekoliko dana. Zbog prisutnog otoka tkiva i disanje je otežano u tom kratkom razdoblju.

Također, potrebno je izbjegavati ispuhivanje nosa koliko god je moguće, a umjesto toga savjetuje se ispiranje fiziološkom otopinom. Iako nakon operacije imate postavljenu zaštitnu imobilizaciju nosa, također je potrebno izbjegavati bilo kakav kontakt kroz slijedećih 6 – 8 tjedana, koji bi mogao dovesti do gubitka postignute korekcije.

Bol je umjerena i popušta već nakon prvog dana te se može tretirati sredstvima protiv bolova. Otečenost nosa potrajati će još mjesecima, ali se postupno povlači, i to je normalan put oporavka.

NOVI TERMALNI KALUPI

Umotana glava nakon rinoplastike stvar je prošlosti. Razvoj tehnologije prati Vaše potrebe. Sada se bez srama možete pojaviti u javnosti nakon zahvata rinoplastike, jer ćete na nosu imati jednostavan kalup. Nema više zavoja i flastera.

Novi termalni kalupi estetski su vrlo prihvatljivo i diskretno rješenje za održavanje forme nosa nakon operacije.

IZOSTANAK S POSLA

Koliko vremena trebate izostati s posla, ovisi svakako o Vašem poslu i koliko Vam je ugodno pojavljivati se u javnosti s kalupom na nosu.

Ukoliko je Vaš posao sjedeći i uključuje aktivnosti bez fizičkog naprezanja, već nakon tjedan dana se možete vratiti poslu. Tijekom tog razdoblja ćete imati manje modrice ili natečenost, ali ako Vam to ne smeta u radnom okruženju, nema potrebe da izostajete duže s posla.

U prvih 7 dana ćete morati nositi kalup na nosu, te do 3 dana, komad gaze zalijepljene ispod nosa.

Sljedeći tjedan će Vam gotovo potpuno nestati svi znakovi natečenosti ili modrica i kako dani prolaze, moći ćete se bez straha pojavljivati u javnosti.

Četiri tjedna nakon zahvata ste u potpunosti zacijelili, osim manje količine oticanja na vrhu nosa. Do godine dana, Vaš će nos poprimati suptilne promjene, no tog se ne morate bojati.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas i saznajte sve o kvaliteti naših usluga, naših liječnika i cijenama.