ZAGREB, 16. siječnja 2020. godine – Kirurški tim Poliklinike Ribnjak, predvođen ravnateljem dr. Milanom Miloševićem, u četvrtak je po prvi put u Hrvatskoj, ali i ovom dijelu Europe izveo operaciju ugradnje umjetne, sintetske hrskavice Cartiva.

Poliklinika Ribnjak i do sada je bila predvodnik novih metoda ortopedskog liječenja, posebice u liječenju matičnim stanicama i autolognom plazmom, a operacija provedena u četvrtak, 16. siječnja, čini svojevrsnu revoluciju u hrvatskoj ortopediji.

Hrskavica zglobova je osjetljiva struktura, sklona propadanju i do sada nije bilo moguće zamijeniti njenu ulogu.

Promjenu donosi proizvod Cartiva, odnosno sofisticirana sintetska hrskavica za liječenje uznapredovalih artrotskih promjena zgloba palca.

Artrotske promjene vremenom progrediraju i ostavljaju posljedice na zglobovima u obliku snažnih bolova, zadebljanja palca i njegove ograničene pokretljivosti, što značajno ograničava svakodnevne aktivnosti oboljenih osoba.

Obzirom da su konzervativne metode liječenja neuspješne, često je potrebna operacija. Dosadašnje kirurško liječenje uključivalo je nekoliko metoda, među kojima i tzv. ukočenje/artrodeza/ palca, no sada je moguće izbjeći takvu vrstu kirurške intervencije.

Cartiva hrskavica omogućuje pacijentima očuvanje zgloba palca s povećanom pokretljivošću i znatno bržim oporavkom nakon zahvata.

Radi se o sintetskom implantatu koji se ponaša kao prirodna hrskavica zgloba. Ne manje bitno, u kontekstu ekonomskog opterećenja zdravstvenog sustava koje se javlja zbog troškova liječenja, ubrzani oporavak i povratak radnim aktivnostima od velikog su značaja za pacijenta, ali i sustav u cjelini.

Poliklinika Ribnjak, prva u Hrvatskoj, uvodi taj proizvod nove generacije, izrađen od potpuno biokompatibilnih materijala, čija ugradnja pacijentima omogućava bezbolno kretanje.

Jer, život je kretanje, kretanje je život.

Vaša Poliklinika Ribnjak

O Poliklinici Ribnjak

Poliklinika Ribnjak specijalizirana je zdravstvena ustanova za ortopediju i traumatologiju te plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju, osnovana 2003. godine.

Stalni napredak kroz edukaciju našeg osoblja i implementaciju medicinskih trendova primjetan je u svakom segmentu poslovanja Poliklinike.

Kvaliteta usluge na prvom je mjestu, kako bi se omogućilo najbolje moguće liječenje.Od našeg osnutka, kroz stalni rast, Poliklinika se profilirala kao jedna od vodećih ustanova na području regenerativnih metoda u ortopediji.

Naime, u funkciji što bržeg i kvalitetnijeg oporavka svojih pacijenata, Poliklinika Ribnjak već više od 15 godina primjenjuje regenerativnu medicinu i biološke metode liječenja, odnosno liječenje vlastitim matičnim stanicama i autolognom kondicioniranom plazmom (ACP).

Bilo da govorimo o liječenju ozljeda tetiva, ligamenata, regeneraciji zglobne hrskavice ili kosti, primjena bioloških medota liječenja nedvojbeno omogućava brži i kvalitetniji oporavak.

Zavidno iskustvo naših stručnjaka temelji se na gotovo 5.000 aplikacija autologne plazme i približno 150 slučajeva liječenja primjenom matičnih stanica.

Specijalistički pregledi, dijagnostika, biološke regenerativne metode, ali i konzervativno i operativno liječenje,  zaokruženi su i funkcionalnom rehabilitacijom, odnosno fizikalnom terapijom, što omogućava cjelovitu uslugu za naše pacijente.

O dr. Milanu Miloševiću

Osnivač i vlasnik Poliklinike Ribnjak, dr. Milan Milošević specijalist je ortopedije te traumatologije koštano-zglobnog sustava.

Posebni su mu interesi ambulatno liječenje i i operativni zahvati, regenerativna medicina, sportske ozljede i kirurgija stopala, a njegovu stručnost potvrđuje i licenca UEFA-e za rad liječnika u nogometu.

Zadovoljstvo pacijenata dokazuje i činjenica da je dr. Milošević izabran za najdoktora ortopeda pet godina zaredom – od 2015. do 2019. godine.