STARENJE

Kao nezaobilazni životni proces, starenje nam donosi mnoge fizičke promjene koje ne bismo željeli. Gubitak tonusa i svježine kože, oštećenja i boranje kože, samo su neki od očiglednih znakova prolaska godina.

Proces starenja na koži se očituje kao gubitak njene elastičnosti; javljaju se bore na licu, a koža se stanjuje i pojavljuju se pjege. Najveći uzrok starenja su godine, ali i brojni drugi faktori, poput načina prehrane, stila života ili pak okoliš.

ŠTO JE PRP METODA POMLAĐIVANJA?

Kada je riječ o pomlađivanju, ali i usporavanju procesa starenja lica, Plasma Rich Platetelt (PRP) danas je vodeći tretman estetske medicine. Tijekom anti-aging tretmana i pomlađivanja lica, mnoge žene su skeptične jer ne žele prkositi prirodi, no u ovom slučaju biološki potencijal organizma u potpunosti dolazi do izražaja.

Naime, sastavni dio ljudske krvi je i plazma koja, obogaćena faktorima rasta iz trombocita – stanica odgovornih za zgrušavanje krvi, aktivira fibroblaste te potiče regeneracijske procese mekih, ali i tvrdih tkiva.
Učinkovitost primjene autolognog kondicioniranog seruma očituje se u stimulaciji složenog mehanizma stvaranja kolagena, ali i pojavom novih krvnih žila.

PRIMJENA PRP METODE

Ovom metodom pomlađivanja potiče se regeneracija kože i potkožnog tkiva. Dolazi do stvaranja novog kolagena, koji ubrzo vraća tonus opuštenoj koži. Autologna plazma primjenjuje se na sve tipove kože. Prvi rezultati primjene ove metode pomlađivanja vidljivi su u roku od tri do četiri tjedna, a potpuna regeneracija kolagena može se očekivati tri mjeseca nakon aplikacije.

PRP metoda primjenjuje se u nekoliko grana medicine, primjerice u ortopediji, plastičnoj kirurgiji, dermatologiji i dr.

Što tretiramo PRP metodom?

  • Idealan za pomlađivanje lica,  evidentno smanjuje bore
  • Idealan tretman opuštene kože vrata i dekolte regije
  • Zatezanje kože ruku
  • Efikasno rješenje ćelavosti
  • Korekcija podočnjaka
  • Tretman ožiljaka i akni

Ova vodeća anti-aging terapija visokog je učinka, a primjenjuje se sigurno i bezbolno. Tretman traje svega 15-ak minuta, a učinci tretmana vidljivi su i do godine dana.

PITANJA I ODGOVORI

Koliko tretmana je potrebno?

Broj tretmana ovisi o zdravlju i stanju Vaše kože.
Za najbolji rezultat preporučamo tri do četiri tretmana, koji se odvijaju u razmacima od četiri do šest tjedana. Međutim, liječnik će odrediti protokol liječenja prema vašem stanju kože.

Koje rezultate mogu očekivati od ovog tretmana?

Promjene su vidljive već nakon prvog tretmana, a to su poboljšanje elastičnosti kože, zaglađivanje bora te smanjenje upalnih procesa na koži. U samo nekoliko tjedana, moguće je vidno poboljšati česti nesrazmjer između tonusa kože lica i vrata.

Koliko dugo traju rezultati?

Rezultati liječenja PRP metodom se razlikuju, no većini pacijenata rezultati traju i do 12 mjeseci.
Touch-up tretmani, odnosno tretmani održavanja, koji se preporučuju, svakako donose bolji krajnji rezultat.

Mjere opreza kod tretmana pomlađivanja lica?

Samo ponekad – obzirom da se autologna plazma brzo resorbira, mogu biti prisutne tek minimalne otekline, modrice i crvenilo 12 do 24 sata od primjene!

Revolucionarni tretman u području podočnjaka i popratnih dekoloracija.
Promjene kože s izraženim podočnjacima počinju se primjećivati već od ranih tridesetih godina. Genetika, ali i nedostatak kvalitetnog sna, stres te ubrzan način života, zajedno doprinose narušavanju elastičnosti kože. Uz navedeno, treba razlikovati tzv. „upale“ podočnjake, nastale zbog migracije masnog tkiva koje je normalno raspoređeno oko očne šupljine!

U tim slučajevima, hijaluronskom kiselinom možemo ispuniti nastale depresije i time – skloniti umor s vašeg lica!

Izborana koža u području oko očiju, promjene koloracije – „tamni podočnjaci“, veliki su estetski problem. Razlozi su u promijenjenoj cirkulaciji, prisutnim zastojnim promjenama ove osjetljive regije. Svaka osoba je specifična po svome izgledu, stoga nakon pregleda liječnika, pristupa se individualnoj aplikaciji PRP metode u skladu s lokalnim nalazom. Učinak je povećana cirkulacija i time poticanje proizvodnje svježeg kolagena u koži. Koža je zdrava i blistava, tonus i elastičnost savršeni. Za najbolje rezultate preporučuju se dva do tri tretmana, u razmaku od dva tjedna.

ACP metoda pomlađivanja do punog izražaja dolazi uz najpoznatije tretmane rejuvenacije lica i dekoltea, poput mikroigličnih tretmana – DERMAPEN/ DERMATUDE!

PRP metoda i Dermapen/Dermatude za maksimalan učinak

Dermapen/Dermatude tretman predstavlja revoluciju pomlađivanja, to je standard usluga tzv. anti-aging procedura.
Radi se o automatiziranom specijalnom uređaju koji koristi mikroiglice, stvarajući sitne ubode na koži. Aktivirajući prirodne procese obnavljanja, kao rezultat dobivamo pojačano stvaranje kolagena, kao osnovnog sastojka naše kože. Idealan u kombinaciji s primjenom ACP/ PRP, jer se na taj način postiže maksimalan učinak pomlađivanja kože. Lokalnom primjenom krvne plazme, dokazano se potiče regeneracija tkiva, u ovom slučaju kolagena i elastina.

Doista možemo iskoristiti biološki potencijal našeg organizma, na potpuno siguran, bezbolan i efikasan način.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas i saznajte sve o kvaliteti naših usluga, naših liječnika i cijenama.