Početna » Ortopedija » Bol u stopalu » Haglundova peta

Bolna i deformirana peta predstavlja zdravstveni, ali i estetski problem. Pored svakodnevnih obaveza, ubrzanog tempa života, hod sa takvom petom može biti prava muka. Česta je pojava crvenila i otekline, s prisutnim velikim teškoćama prilikom nošenja obuće. Takvo stanje nosi stručni naziv – Haglundova peta. Haglundov deformitet predstavlja jedan od oblika bolne pete, nastao uslijed konflikta mekotkivnih struktura i koštanog dijela pete koja sama može biti različitog oblika. Između petne kosti i Ahilove tetive, postoji sluzna vrećica ili burza, koja uslijed konstantnog pritiska obuće na petu postaje inflamirana i bolna. Naš ortopedski tim predvođen Prim. Milanom Miloševićem suvereno rješava problematiku Haglundove pete.

Haglundova-Peta-Skica

Simptomi i liječenje

Ubrzo peta postaje bolna i otečena, a hod otežan. Obuća postaje nelagodna i stvara poteškoće prilikom svakog koraka. Vremenom se oteklina povećava te stvara zabrinutost kod pacijenata. Osobito se promjene opažaju u mlađih ženskih osoba koje nose obuću s visokim petama! Nakon ortopedskog pregleda s ultrazvukom pete, preporučuje se u početku neoperativno liječenje s nošenjem ortopedskih uložaka i fizikalnom terapijom. Ponekad je incicirano i davanje tzv. blokada, tj. injekcija anestetika i kortikosteroida u svrhu smanjenja upale i boli. Kod konzervativnog liječenja, preporučamo pulsnu magnetnu terapiju s primjenom autologne kondicionirane plazme. Već nakon nekoliko tretmana, vidljivo je osjetno poboljšanje u velikoj većini slučajeva.

Za rezistentne slučajeve ovog stanja, rezervirano je operativno liječenje! Poliklinika Ribnjak, kao jedinstveno mjesto usluga ortopedije i plastične kirurgije, prava je adresa za Vaš lak i bezbolan korak!

Najdoktori 8 godina zaredom!

Prepoznata kvaliteta i pouzdanost usluge već osmu godinu zaredom. Brinemo za Vas i Vaše zdravlje na najbolji mogući način. Uvjerite se sami!

Najdoktor 2022

Cjenik usluga

Sve usluge, cijene i pogodnosti potražite u našem cjeniku.

Naši kontakti

Tel.: +385 1 5510 832
Email: info@poliklinikaribnjak.hr

Radno vrijeme

Pon-pet: 09:00 – 19:00 (ili po dogovoru)

Naše društvene mreže