Riješite se bolnih stopala uz bezbolne i učinkovite metode.

LJEPOTA STOPALA BEZ KOMPROMISA – PREVISOKA CIJENA ILI…

Jeste li znali da većina žena već nakon sat vremena provedenih u visokim petama počinje osjećati bolove? Drage naše, za sve žene sa bolnim stopalima, donosimo vam novi tretman sa odličnim krajnjim rezultatom. Bolovi uslijed nošenja vaše omiljene obuće, visokih peta raznih oblika i veličina, SADA SU PROŠLOST.

Stopalo

Stopalo je jedinstveni organ tijela sastavljen od velikog broja koštano-zglobnog ali i mekog tkiva. Iako je njegova složena pokretljivost zadivljujuća, vrlo su često bolovi, grčevi, natisci, deformacije prstiju i sl. posljedica nošenja uske obuće.

Iako je lijepa cipela vjerojatno najvažniji odjevni predmet žene, taj izbor u ime mode može imati dalekosežne posljedice ne samo na stopalo, već i na potkoljenicu te kralježnicu. Ta visoka cijena za ljepotu stopala dugoročno dovodi do kroničnih promjena, često prisutnih natisaka, oteklina i deformacija prstiju stopala.

Postoje razni „trikovi“ kojima se žene služe kako bi smanjile tegobe stopala, no, vlasnice omiljenog para svojih cipela znaju da je to kratkotrajna i ograničena pomoć..

Iako je danas više nego ikad raširena primjena hijaluronske kiseline i botoxa u estetskoj medicini, navedeni tretman pokazao se i ovdje kao – odličan izbor.

Hijaluronska kiselina

Potpuno prirodni sastojak naše kože i zglobova. Sa godinama smanjuje se njena koncentracija, pa pribjegavamo nadopunama sa preparatima hijaluronske kiseline.

Posjeduje tzv. hidrofilne osobine, privlači molekule vode što rezultira povećanjem volumena tkiva, u ovom slučaju u području stopala. Već sa jednom primjenom, moguće je „nadoknaditi“ stanjene masne jastučiće tabana, zategnuti kožu i vratiti mladolik izgled stopala! Učinak je momentalno vidljiv.

Visokokvalitetni preparati hijaluronske kiseline omogućuju u periodu nakon davanja smanjenje bolova stopala, što vam omogućuje bezbolno nošenje vaše omiljene obuće.

Botox

Botox je prirodni pročišćeni protein koji privremeno „blokira“ prijenos impulsa prema mišićima. Koristi se u mnogim granama medicine, ne samo kod estetskih zahvata. Stručno apliciran u područje tabanske strane, sa nekoliko minimalnih uboda, kroz nekoliko dana dovodi do drastičnog smanjenja bolova. Jednako tako, botoxom se može „zategnuti“ i koža cijelog stopala.

Tretman je siguran i bezbolan, a sam postupak traje 15 do 20-tak minuta. Ovaj tretman sada je dostupan svakome.

Navodimo krajnje zanimljiv podatak, žene u dobi 18 do 60 godina odlučuju se za ovaj način pomoći svakodnevno, toliko da je u specijaliziranim centrima naručivanje za isti premašilo ono za korekciju usnica hijaluronskom kiselinom…

Kome je namijenjen ovaj treman za stopala?

• Svakome u dobi 18 godina na dalje tko provodi puno vremena na nogama

• Ženama koje često nose visoke pete

• Osobama sa bolovima, oticanjem, žarenjem i ostalim senzacijama stopala

• Kod prisutnog „propadanja“ kože stopala

• Profesionalnim ili rekreativnim sportašima sa povećanim opterećenjima na stopala

• Općenito, svakome sa bolnim petama i stopalima

Zašto dolazi do pojave bolova kod nošenja uske obuće i visokih peta?

Visoke pete dovode do velikog pritiska na prednji dio stopala zbog nefizioloških uvjeta, i posljedične pojave boli što se naziva metatarzalgia. Osim pritiska na kožu i potkožne sluzne vrećice, jastučići masnog tkiva gube svoju funkciju ublažavanja stresa na stopalo što je bolno. Vremenom se pojavljuju i deformacije prstiju. Nadalje, može se javiti i jaka, oštra bol zbog pritiska na živčane strukture koje su u takvoj obući stisnute između kostiju stopala.

Kako mogu smanjiti bolove u stopalima?

Ranije spomenuta primjena dermalnih filera – hijaluronske kiseline i botoxa, dovodi do nestanka bolova stopala. Hijaluronska kiselina nakon davanja povećava volumen tkiva u području najvećeg pritiska i time smanjuje pitisak i trenje sa tabanske strane stopala. Botox djeluje na način da neutralizira osjet boli. To omogućuje momentalno smanjenje bolova i normalan hod!

Da li se mijenja izgled i veličina stopala?

Primjena hijaluronske kiseline i botoxa neće promijeniti izgled vašeg stopala. Diskretno „zadebljanje“ tabanske strane je privremeno i nakon razgradnje, nema apsolutno nikavih promjena oblika stopala.

Da li je ovaj tretman siguran za moja stopala?

Tretman je potpuno siguran obzirom da se primjenjuju samo visokokvalitetni, provjereni materijali. Aplikacija se izvodi po pravilima struke, traje oko 20 minuta, a izvode je naši specijalisti plastične kirurgije i ortopedije sa dugogodišnjim iskustvom i mnogobrojnim aplikacijama ovih vrhunskih preparata, što praktički isključuje pojavu komplikacija.

Kako ću se osjećati nakon tretmana za stopala?

Nakon tretmana, osjeća se lagana utrnutost tabanskog dijela stopala koja ubrzo prolazi. Poslije same aplikacije hijaluronske kiseline, učinak je momentalno vidljiv. Normalan je hod nakon tretmana te nema potrebe za odsustvom od svakodnevnih aktivnosti. Učinak davanja botoxa primjećuje se nakon nekoliko dana.

Koliko trajanje mogu očekivati nakon ovog tretmana?

Trajanje učinka hijaluronske kiseline i botoxa iznosi par mjeseci, otprilike 4- 6 mjeseci, ali napominjemo da su individualne razlike uvijek prisutne, to znači da je učinak kod nekoga prisutan i duže. Kontaktirajte nas kako bi saznali da li ste kandidat za ovu vrstu tretmana.

Odlučite se i vi za ove potpuno prirodne metode i podarite svojim stopalima – novu mladost!


Naši kontakti

Tel.: +385 1 5510 832
Email: info@poliklinikaribnjak.hr

Radno vrijeme

Pon-pet: 09:00 – 19:00 (ili po dogovoru)

Naše društvene mreže

Najdoktori 9 godina

zaredom!

Prepoznata kvaliteta i pouzdanost usluge već osmu godinu zaredom. Brinemo za Vas i Vaše zdravlje na najbolji mogući način. Uvjerite se sami!

Cjenik usluga

Sve usluge, cijene i pogodnosti potražite u našem cjeniku.

Sportske organizacije i klubovi kojima pružamo stručnu ortopedsku skrb