ORTOPEDIJA

Specijalistički pregled ultrazvukom

Spoj dijagnostike i ortopedskog liječenja
DIJAGNOSTIKA

Pregled specijaliste ortopedije

Za pravilno određivanje ortopedskih poteškoća, nužno je znanje i iskustvo ortopedskog specijaliste. No uz to, također je važan ultrazvuk kojim se može odrediti točno stanje.

Postupkom centrifugiranja u posebnim ampulama, odvajamo plazmu sa trombocitima od ostalih krvnih stanica. Koncentracija od 1.000,000 trombocita po kubičnom mililitru predstavlja ono što nazivamo plazmom bogatom trombocitima. To je otprilike 3-5 puta više od koncentracije u plazmi bez ovog postupka. Trombociti ili krvne pločice stanice su odgovorne za zaustavljanje krvarenja ili hemostazu, i uključene su u složenu kaskadu zbivanja. Dolazi do otpuštanja nekoliko faktora rasta ali i ostalih molekula bitnih za regeneracijski proces!

Kad je riječ o mišićno – zglobnom sustavu, ACP metoda pridobiva sve veći broj korisnika među sportašima, kako rekreativnim tako i profesionalnim, ali i među ostalom populacijom.Spoj dijagnostike i ortopedskog liječenja

Za pravilno određivanje ortopedskih poteškoća, nužno je znanje i iskustvo ortopedskog specijaliste. No uz to, također je važan ultrazvuk kojim se može odrediti točno stanje. Ultrazvučni pregled nudi obilje podataka koji daju uvid u pravo stanje povrede i pokazuje efektivnost tretmana.

Ultrazvuk visoke rezolucije, ali i iskustvo ortopedskog tima Poliklinike, omogućuje vam pravovremeno postavljanje dijagnoze, kao i adekvatne mogućnosti eventualnog liječenja. Ultrazvuk nepogrešivo otkriva pomake u liječenju, moguće je egzaktno utvrditi stanje ozljede i točnije prognozirati oporavak mišićno-koštanog aparata.

Metode liječenja ortopedskih ozljeda – PRP

Jedna od najrasprostranjenijih metoda liječenja u ortopediji je primjena autologne plazme. Ova metoda pridobiva sve veći broj korisnika među sportašima kako rekreativnim tako i profesionalnim, ali i među ostalom populacijom.

Mogućnosti liječenja autolognom plazmom:

OZLJEDE TETIVA RAMENA
BOLNI LAKAT
BOLOVI I OZLJEDE KOLJENA
ARTROZA – OŠTEĆENA HRSKAVICA
OZLJEDE MIŠIĆA POTKOLJENICE
AHILOVA TETIVA
TETIVE STOPALA
PLANTARNA FASCIJA

Ukratko, trombociti su krvne stanice, odgovorne za zaustavljanje krvarenja, koje nakon postupka centrifugiranja krvi povećavaju koncentraciju tzv. faktora rasta. Upravo su faktori rasta odgovorni za procese cijeljenja našeg tkiva, njihova povećana koncentracija, ubrzava cijeljenje kod ozljeda tetiva, ligamenata, mišića, te znatno olakšava tegobe nastale uslijed artroze ili „starenja“ zgloba!Našim naprednim dijagnostičkim uređajem možemo obavljati:

  • Opći ultrazvuk
  • Pedijatrijski ultrazvuk
  • Muskuloskeletalni ultrazvuk

Ultrazvučni pregled

Iz drugih izvora na ovu temu

Kako se pripremiti za ultrazvučni pregled?
Ukratko


Poliklinika Ribnjak jedinstvena je ustanova na području Republike Hrvatske. Objedinjuje različite grane medicine, a sve kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i Ljepota. Zajedno”. Ortopedija, napredna sportska dijagnostika, funkcionalna i kineziološka rehabilitacija, estetska kirurgija i tretmani, usluge su koje pružamo svakodnevno, stručno i u skladu s najnovijim profesionalnim standardima.

Poliklinika Ribnjak jedinstveno je mjesto primjene načela regenerativne medicine u vidu aplikacije MATIČNIH STANICA i AUTOLOGNE KONDICIONIRANE PLAZME, dok individualno prilagođenu rehabilitaciju primjenjujemo kao komplementarnu metodu u funkciji što bržeg i kvalitetnijeg oporavka.
Newsletter


Prijavite se za newsletter Poliklinike Ribnjak i primajte pogodnosti i novosti izravno u svoj inbox.    Poliklinika Ribnjak 2020. Sva prava pridržana.