Read this text in English

Predstavljamo Silktoe: revolucionarno rješenje za bolove i deformacije nožnih prstiju.

Samo u Poliklinici Ribnjak – „state-of-the-art“ tehnologija u službi naših klijenata!

Predstavljamo vam novu uslugu temeljenu na inovativnom medicinskom umetku Silktoe, koji je osmišljen kako bi ublažio bol i smanjio deformaciju nožnih prstiju. Bol i deformacija nožnih prstiju mogu značajno utjecati na kvalitetu života osobe, ograničavajući sposobnost obavljanja svakodnevnih aktivnosti i uživanja u aktivnom načinu života. Uobičajeni uzroci ovih problema uključuju hallux rigidus (rigidni nožni palac), reumatoidni artritis i artritis kod – čuklja.

Osim toga, prethodne operacije ili ozljede mogu rezultirati bolnim ili nestabilnim zglobovima sa uništenim zglobnim površinama.

Set instrumenata za ugradnju Silktoe-a

Kirurška intervencija za ponovno uspostavljanje funkcije zgloba i ublažavanje boli, poput toalete zgloba, ograničenog je dosega. Ukočenje palca stopala, do sada je bila metoda izbora kod uznapredovalih stanja. Sada tome više nije tako.

Silktoe je mali, fleksibilni umetak izrađen od silikona koji je dizajniran da zamijeni zglob u podnožju nožnog palca, poznat kao metatarzofalangealni zglob (MTP1). Ovaj je zglob neophodan za kretanje vašeg nožnog prsta, što se naziva dorzalna fleksija. Uređaj ima mekano, jastučasto tijelo koje se uklapa u prostor gdje je prije bio vaš oštećeni zglob, omogućujući prstu da se kreće prirodnije. Također ima dva mala metalna prstena izrađena od legure titana, koji pomažu pričvrstiti uređaj za kosti s obje strane zgloba – falangu (kost nožnog prsta) i glavu metatarzalne kosti (kost stopala). Ovi prstenovi osiguravaju da Silktoe ostane na mjestu i pružaju glatko, udobno sučelje između uređaja i vaših kostiju.

Jedna od glavnih prednosti Silktoe je njegova sposobnost da smanji bol i ispravi deformacije prstiju. Uređaj je dizajniran da savršeno pristaje unutar kostiju vašeg nožnog palca, osiguravajući pravilno poravnanje i udobno pristajanje. To se postiže jedinstvenim oblikom uređaja koji se prilagođava prirodnim konturama prstiju. Vraćanjem pravilnog položaja zgloba, Silktoe pomaže u ublažavanju boli i poboljšava cjelokupni izgled vašeg nožnog prsta.

Još jedna značajna prednost Silktoea je njegova sposobnost da poboljša pokrete vašeg nožnog palca. Uređaj ima posebnu šarku koja oponaša prirodno savijanje prsta. To vam omogućuje da vratite prirodniji raspon pokreta, olakšavajući hodanje, trčanje i sudjelovanje u raznim aktivnostima bez nelagode.

 Uz Silktoe možete uživati u većoj mobilnosti i aktivnijem načinu života, oslobođeni ograničenja koja nameću bol i deformacija nožnih prstiju. Štoviše, Silktoe je izrađen od biokompatibilnih materijala, čime se eliminira mogućnost odbacivanja od strane tijela. Ljudsko tijelo dobro podnosi silikonski odstojnik i implantat od legure titana, što osigurava sigurno i dugotrajno rješenje.

U Poliklinici Ribnjak naši iskusni ortopedi educirani su za ugradnju Silktoe implantata, osiguravajući optimalne rezultate za naše pacijente. Ako osjećate bol ili imate deformaciju nožnih prstiju zbog artritisa ili drugih stanja, posavjetujete se s našim stručnjacima kako biste utvrdili je li Silktoe pravo rješenje za vas.

Ne dopustite da vas bol i deformacija nožnih prstiju sputavaju. Uz Silktoe možete napraviti korak prema ugodnijem, aktivnijem i bezbolnijem životu.

Kontaktirajte Polikliniku Ribnjak već danas kako biste zakazali konzultacije i saznali više o ovoj revolucionarnoj mogućnosti liječenja.

Naši kontakti

Tel.: +385 1 5510 832
Email: info@poliklinikaribnjak.hr

Radno vrijeme

Pon-pet: 09:00 – 19:00 (ili po dogovoru)

Naše društvene mreže

Najdoktori 9 godina

zaredom!

Prepoznata kvaliteta i pouzdanost usluge već osmu godinu zaredom. Brinemo za Vas i Vaše zdravlje na najbolji mogući način. Uvjerite se sami!

Cjenik usluga

Sve usluge, cijene i pogodnosti potražite u našem cjeniku.

Sportske organizacije i klubovi kojima pružamo stručnu ortopedsku skrb