Vrhunska operativna ortopedija

Najbolji stručnjaci i post-operativna rehabilitacija

Operativno liječenje u ortopediji omogućuje smanjenje bolova i povećanje pokretljivosti mišićno-zglobnog sustava. Kad govorimo o operativnoj ortopediji, prije svega je najvažnija stručnost operatera, njegovo znanje i iskustvo. Pravilna indikacija za operacijski zahvat neizostavni je dio uspješnog liječenja.

U Poliklinici Ribnjak, operativne zahvate predvodi tim vrhunskih ortopedskih kirurga, sa jedinstvenim priznanjima.

Prim. dr.med. Milan Milošević

Specijalist ortopedije i traumatologije koštano-zglobnog sustava, proglašen je za Najdoktora ortopeda 9 godina zaredom po izboru hrvatskih pacijenata!

S preko 20 godina iskustva u ortopedskom liječenju  zglobova šake, stopala, lakta, ramena, koljena, ali i mišićno- tetivnog sustava, prim. Milošević suvereno izvodi napredne konzervativne i operativne metode, potrebne  za uspješno liječenje.

Prim Andrej Radic

Prim. Andrej Radić, FEBOT

Za sada prvi i jedini liječnik u Republici Hrvatskoj koji nosi titulu FEBOT (Fellow of European Board of Orthopaedics and Traumatology), prestižnu titulu koja označava da je kandidat položio zahtjevni ispit pred Europskom komisijom za ortopediju i traumatologiju.

Golemo operativno znanje i iskustvo jamči sigurnost i uspješnost operativnih zahvata.

Operacije po regijama

Koljeno ubrajamo u strukture koje, uz kukove, podnose najveći dio opterećenja čovjekove ukupne mase i njegovih aktivnosti – zbog toga su izuzetno podložna ozljedama, ali i degenerativnim promjenama.

U Poliklinici Ribnjak obavljamo sve vrste minimalno-invazivnih operacija koljena. Artroskopija, operacija meniska, presađivanje prednjeg križnog ligamenta i drugo.

Rame je najpokretljiviji zglob u ljudskom tijelu. Skupina od četiri mišića i njihovih tetiva, koja se naziva rotatorna manšeta, daje ramenu širok raspon pokreta. Oticanje, oštećenje, ili degenerativne promjene ramena mogu uzrokovati bolove u ramenu koji nastaju prilikom pokreta ruke, ili pri mirovanju.

Artroskopske operacije ramena mogu pomoći kod bolnog ili nestabilnog ramena, te oštećenja tetiva.

Lakat je kompliciran zglob. Zapravo, to je jedan od najsloženijih zglobova u cijelom tijelu. Lakat također igra izuzetno važnu ulogu u našim svakodnevnim aktivnostima pa problemi s ovim zglobom mogu uvelike poremetiti našu svakodnevicu. Naravno, problemi s laktom naglašavaju koliko lakat može biti važan. Zadaci koji su prije bili laki, poput rada ili vožnje, postaju gotovo nemogući onima s problemima lakta.

Redovno obavljamo artroskopske operacije kod problema “teniskog” ili “golferskog lakta”, ali obavljamo i ostale zahvate na laktu.

Šaka i ručni zglob sastoje se od mnoštva kostiju, zglobova, ligamenata, tetiva i mišića što predstavlja – savršni organ.  Ljudska šaka ima 27 kostiju skladno posloženih za najzahtijevnije pokrete. Jednako tako, često  je potrebna visokospecijalizirana medicinska skrb brojnih stanja i  ozljeda. Naši stručni tim svakodnevno ivodi kirurške i nekirurške metode liječenja, uključujući kombinaciju fizikalnih i manualnih terapija te regenerativnih metoda liječenja.

Osobito ističemo skrb specifičnih ozljeda prstiju i šake kod sportaša, što često ostaje – neprepoznato.

Od operacija šake, najčešće izvodimo operaciju karpalnog kanala, bolnog palca šake – rizartroze, skvrčenih prstiju šake te škljocavog prsta.

Ugradnja endoproteze kuka

Bolovi u području kuka  među najčešćim su razlozima posjete specijalistu ortopedije. Kukovi su zglobovi koje ubrajamo u strukture što podnose veliki dio opterećenja čovjekove ukupne mase – zbog toga su podložni ozljedama, ali i degenerativnim promjenama prvenstveno tankog sloja zglobne hrskavice. Brojni su razlozi bolova regije kuka ali, nasreću, većina ne zahtijeva operativni tretman. Zahvaljujući naprednim metodama liječenja,  moguće je potaknuti reparativne ali i regenerativne procese u zglobu kuka.

Bilo da stojite, hodate, trčite ili plešete, vaša stopala i gležnjevi nose cijelu vašu težinu. Gležanj ima najmanju površinu od tri glavna tjelesna zgloba koji nose težinu — koljena, kukova i gležnjeva, a na njega djeluje najveća sila. Procjenjuje se da je sila na gležanj prilikom hodanja 2.5 puta veća od vaše tjelesne težine, a još više prilikom tjelesne aktivnosti. Uz toliki pritisak na tako mali dio tijela, ne čudi da su stopala i gležnjevi skloni bolnim ozljedama poput uganuća, prijeloma i iščašenja. Degenerativni učinci artritisa, infekcije, pa čak i strukturne karakteristike poput visokih ili ravnih stopala mogu imati negativan učinak na vaša stopala i gležnjeve.

Poliklinika Ribnjak prva je ustanova koja obavlja operacije kao što je ugradnja umjetne hrskavice palca stopala – CARTIVA. Svakodnevno obavljamo i artroskopije gležnja, liječimo ahilovu tetivu, čukljeve, haglundovu petu te ukočene palce stopala.

Zašto odabrati Polikliniku Ribnjak

Niste sigurni trebate li operaciju? Trebate drugo mišljenje? Naši stručnjaci nude odgovore na Vaša pitanja te rješenje za Vaš ortopedski problem.

Ono što Polikliniku Ribnjak čini pravim odabirom je jedinstvena kombinacija usluga koje obavljamo te najbolji stručnjaci ortopedije u Hrvatskoj. 20 godina rada naše ustanove i tisuće zadovoljnih pacijenata, kao i njihove recenzije, čine Polikliniku Ribnjak pravom destinacijom za operacijske zahvate i oporavak.

Naše prednosti

  1. Stručnost i iskustvo: Poliklinika Ribnjak raspolaže visoko kvalificiranim stručnjacima, uključujući specijaliste ortopedije, plastične i rekonstruktivne kirurgije, anesteziologije, kao i profesore kineziologije i certificirane fizioterapeute. Naši stručnjaci nude individualizirani pristup liječenju, koristeći reparativne operacijske metode, kao i regenerativne ortobiološke metode.
  2. Inovativni pristupi: Svojim pacijentima pružamo najnovije metode ortopedskog liječenja, uključujući jednodnevne ortopedske  operacije, inovativne regenerativne metode, savjetovanje i dijagnostiku. Posebno se ističu minimalno invazivni operativni zahvati koji omogućuju ubrzani oporavak.
  3. Cjelovita skrb: Uz ortopedske usluge, poliklinika nudi naprednu sportsku dijagnostiku, funkcionalnu i kineziološku rehabilitaciju, kao i estetsku kirurgiju i tretmane. Ovo omogućava sveobuhvatnu skrb i podršku pacijentima na jednom mjestu.
  4. Dugogodišnje iskustvo: Poliklinika Ribnjak djeluje već više od 20 godina, konstantno poboljšavajući kvalitetu i spektar usluga. Naša dugogodišnja prisutnost na tržištu i kontinuirani razvoj govore u prilog pouzdanosti i stručnosti.
  5. Fleksibilnost i pristupačnost: Poliklinika Ribnjak naglašava maksimalnu fleksibilnost u radu i cjenovnu pristupačnost usluga, što je u skladu s našim nastojanjem da pružimo kvalitetnu skrb našim pacijentima.

Video materijali i svjedočanstva našem operativnom iskustvu

Gostovanje naših stručnjaka u televizijskim emisijama

Novinski članci koji govore o našim uspjesima

Adiva – Uspjeh zagrebačkog kirurškog tima: Prva ugradnja umjetne hrskavice u regiji

Gloria – BILI SMO NA OPERACIJI Zagrebački kirurški tim prvi je u Hrvatskoj ugradio umjetnu hrskavicu u palac

24 sata – Prvi put u Hrvatskoj: Spasili su mi palac umjetnom hrskavicom

24 sata – Nema više rezanja: Naši super doktori koljena liječe – salom!

24 sata – Matične stanice: U jednom danu do novog zgloba


Naši kontakti

Tel.: +385 1 5510 832
Email: info@poliklinikaribnjak.hr

Radno vrijeme

Pon-pet: 09:00 – 19:00 (ili po dogovoru)

Naše društvene mreže

Najdoktori 9 godina

zaredom!

Prepoznata kvaliteta i pouzdanost usluge već osmu godinu zaredom. Brinemo za Vas i Vaše zdravlje na najbolji mogući način. Uvjerite se sami!

Cjenik usluga

Sve usluge, cijene i pogodnosti potražite u našem cjeniku.

Sportske organizacije i klubovi kojima pružamo stručnu ortopedsku skrb