Zahvaljujući znanstvenoj i biotehnološkoj revoluciji na području ortopedije, danas je moguće gotovo u potpunosti obnoviti oštećene zglobove i to bez operacije.

ZA ŠTO SVE KORISTIMO MATIČNE STANICE?

  • Liječenje oštećene hrskavice kuka, koljena, gležnja
  • Entezopatije (teniski lakat, golferski lakat, skakačko koljeno)
  • Liječenje degenerativnih lezija na zglobovima i tetivama
  • Estetska medicina (regeneracija i rejuvenacija kože)
  • Plastična kirurgija (povećanje prsiju, stražnjice, oblikovanje listova)
  • Liječenje sporo zarastajućih rana

ZBOG ČEGA SU MATIČNE STANICE DOBRE?

  • Jedan gram masnog tkiva sadrži oko 500 puta više matičnih stanica od onih dobivenih iz koštane srži
  • Matične stanice iz masnog tkiva stare puno sporije
  • Ne postoji dobna granica koja bi igrala ulogu u učinkovitosti ovih tretmana

Matične stanice iz masnog tkiva potiču regeneraciju hrskavice i zglobova, čime značajno utječemo na funkciju Vaših zglobova, tetiva, hrskavica i ostalo.

Primjena matičnih stanica u ortopediji znanstveno je dokazana metoda liječenja.

TIJEK  TRETMANA

Procedura se obavlja korištenjem lokalne anestezije. Pri tom se uzima mala količina masnog tkiva iz pojedinih regija. Matične stanice bivaju izolirane u vrlo kratkom roku i spremne su za aplikaciju u željenu regiju. Glavna prednost ove tehnike je minimalna invazivnost i brzina tretmana.

Transplantacija pacijentovog vlastitog tkiva u potpunosti eliminira odbacivanje tkiva! Ova procedura ne zahtijeva hospitalizaciju i nakon svega nekoliko sati možete ići kući.

dr. Milan Milošević

 

Osnivač Poliklinike Ribnjak, dr. Milan Milošević, spec. ortopedije i traumatologije, preko 15 godina prati svjetske trendove u biološkim metodama liječenja zglobova i hrskavice.


Stručnost koju potvrđuju naši pacijenti


MATIČNE STANICE – NOVA REGENERATIVNA METODA LIJEČENJA HRSKAVICE I TETIVA!

TERAPIJA MATIČNIM STANICAMA

Razvoj biotehnologije donio je širok spektar primjena u različitim granama medicine. Matične stanice su stanice našeg tijela koje imaju sposobnost transformacije u bilo koji tip stanice. Temelji se na uzimanju pacijentovog vlastitog masnog tkiva koje sadrži velik broj matičnih stanica koje se onda koriste u tretmanima rejuvenacije i regenerativne terapije u estetici, kao i u sportskoj te ortopedskoj medicini.

Ljudsko tijelo sadrži više od 1000 različitih tipova stanica s različitim ulogama. Matične stanice su nediferencirane stanice tijela koje se mogu diferencirati u specijalizirane stanice. Potencijalno imaju neograničenu mogućnost dijeljenja i povećanja broja matičnih stanica (proliferacija).

MATIČNE STANICE MASNOG TKIVA

Najnovija tehnika terapije matičnim stanicama uključuje korištenje formule pri čemu se pacijentovo vlastito masno tkivo procesira i pročišćuje, te se potom ugrađuje u područja koja želimo regenerirati ili popraviti oštećeno tkivo.

U tom procesu dolazimo do specijaliziranih stanica koje mogu postati bilo koja vrsta tkiva, koštano ili mišićno, tetiva ili ligament. Ovom metodom možemo smanjiti ožiljke, pojačati prokrvljenost i smanjiti odumiranje stanica. Također, imaju svojstvo smanjenja upalnih procesa u tijelu.

Zahvaljujući ovoj tehnici, cijela procedura može se obaviti tijekom jednog posjeta Poliklinici Ribnjak. Jedan gram masnog tkiva sadrži oko 500 puta više matičnih stanica od onih dobivenih iz koštane srži. Štoviše, matične stanice masnog tkiva stare puno sporije. Ne postoji dobna granica koja bi igrala ulogu u efektivnosti ovih tretmana.

Ne gubite vrijeme, rezervirajte svoj termin već danas!

Kontaktirajte nas i saznajte sve o kvaliteti naših usluga, naših liječnika i cijenama.