ORTOPEDIJA

Matične stanice iz hrskavice uške

Regeneracija zglobne hrskavice matičnim stanicama iz uške
ORTOPEDIJA

Nova metodaregeneracije

Prednost ove metode je što se koristi pacijentovo vlastito tkivo pri čemu nema opasnosti od odbacivanja tkiva. Kliničke studije pokazuju značajno ubrzanje cijeljenja tkiva i reaktivaciju mehanizama cijeljenja.


Transplantacija vlastitog tkiva, bilo koštane srži ili masnog tkiva, do sada je bila standardni dio protokola u liječenju matičnim stanicama. Permanentni razvoj biomedicine, sada nam omogućuje regeneraciju hrskavičnog tkiva zglobova korištenjem presadnog tkiva iz područja uške. Korištenjem sofisticiranog uređaja Rigenera, možemo stvoriti poseban pripravak hrskavičnog transplantata koji se potom aplicira u područje oštećenog zgloba.

Ovom metodom izravno potičemo aktivaciju regeneracije oštećenih tkiva i liječenje bolnih zglobova. Minimalno invazivan tretman, bez potrebe za liposukcijom ili sličnim invazivnim zahvatima.

Novi Rigenera uređaj omogućuje tretmane u područjima:

  • Ortopedije i traumatologije mišićno – zglobnog sustava
  • Plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije
  • Oralne kirurgije i stomatologije

Uređaj djeluje na principu mehaničke disagregacije, odnosno usitnjavanja uz pomoć specijalnih mikronoževa, biološkog tkiva (kože, hrskavice, vezivnog tkiva) kako bi se dobili autologni homologni mikro-graftovi, na minimalno invazivan način.Laboratorijske studije pokazuju da stanice dobivene ovom metodom sadrže pozitivne znakove mezenhimalnih progenitorskih stanica i imaju iskoristivost od preko 90%, što ukazuje na njihovu veliku regenerativnu sposobnost.

Ovom metodom izdvajanja matičnih stanica čuva se vanstanična matrica, čime se osigurava njihova vlastita fiziološka sposobnost diferencijacije u ostale tipove tkiva.

Što liječimo ovom metodom?

Ovom novom i revolucionarnom metodom tretiramo

  • Oštećenja hrskavice koljena, kuka, gležnja, malih zglobova
  • Bolna stanja zglobova
  • Ozljede tetiva, ligamenata, mišića

Prednost ove metode je što se koristi pacijentovo vlastito tkivo pri čemu nema opasnosti od odbacivanja tkiva.

Kliničke studije pokazuju značajno ubrzanje cijeljenja tkiva i reaktivaciju mehanizama cijeljenja.Ova procedura ne zahtijeva posebnu pripremu od strane pacijenta i obavlja se kroz jednodnevni operativni zahvat. Nema potrebe za hospitalizacijom. Pacijent se otpušta iz klinike kroz nekoliko sati a tretman se provodi  uz korištenje lokalne anestezije u području uzimanja tkiva. Poboljšanje stanja zglobova vidljivo je u kratkom periodu a verificira se i ultrazvučnom pretragom od strane specijaliste ortopeda.

Ne propustite ovaj revolucionarni tretman u Poliklinici Ribnjak!Ukratko


Poliklinika Ribnjak jedinstvena je ustanova na području Republike Hrvatske. Objedinjuje različite grane medicine, a sve kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i Ljepota. Zajedno”. Ortopedija, napredna sportska dijagnostika, funkcionalna i kineziološka rehabilitacija, estetska kirurgija i tretmani, usluge su koje pružamo svakodnevno, stručno i u skladu s najnovijim profesionalnim standardima.

Poliklinika Ribnjak jedinstveno je mjesto primjene načela regenerativne medicine u vidu aplikacije MATIČNIH STANICA i AUTOLOGNE KONDICIONIRANE PLAZME, dok individualno prilagođenu rehabilitaciju primjenjujemo kao komplementarnu metodu u funkciji što bržeg i kvalitetnijeg oporavka.
Newsletter


Prijavite se za newsletter Poliklinike Ribnjak i primajte pogodnosti i novosti izravno u svoj inbox.    Poliklinika Ribnjak 2020. Sva prava pridržana.