Read this text in English

Predstavljamo Digitalis: inovacija u liječenju deformiteta zglobova šake

Samo u Poliklinici Ribnjak – „state-of-the-art“ tehnologija u službi naših klijenata!

Što je Digitalis?

Digitalis je inovativni medicinski uređaj namijenjen ublažavanju boli i vraćanju prirodnog pokreta prstiju kod pacijenata koji boluju od oštećenja zglobova.Ovaj napredni novitet se sastoji od elastomernih silikonskih odstojnika koji zamjenjuju oštećene metakarpofalangealne (MCP) ili proksimalne interfalangealne (PIP) zglobove šake.

Kako Digitalis djeluje?

Uređaj Digitalis izrađen je od mekanog, fleksibilnog silikonskog tijela koje oponaša prirodni oblik i funkciju MCP ili PIP zgloba. Kada se implantira, omogućuje zahvaćenom prstu glatko i prirodno kretanje, smanjujući bol i ukočenost.

Karakteristike uređaja:

 1. Drške protiv rotacije koje osiguravaju stabilno pozicioniranje unutar prsta
 2. Zglob s dorzalnim “T” dizajnom za sprječavanje hiperekstenzije i zaštitu zgloba
 3. Prilagođen kut savijanja (15° za PIP implantate i 30° za MCP implantate) koji poštuje normalan položaj mirovanja prstiju i smanjuje stres na silikonski materijal
 4. Dizajn koji omogućuje prirodan raspon pokreta: 0-70° za PIP zglobove i 0-90° za MCP zglobove

Kome Digitalis može koristiti?

Digitalis je indiciran za primjenu kod nekoliko stanja, kao što su:

 • Artroza (osteoartritis)
 • Reumatoidni artritis
 • Uništene zglobne površine
 • Ankilozirani zglobovi (srasli zglobovi bez pokreta)
 • Zglobovi s ograničenim opsegom pokreta
 • Nefunkcionalni zglobovi zbog nepravilnog rasporeda kostiju

Zašto odabrati Digitalis?

 1. Vratite prirodno kretanje prstiju: Digitalis omogućuje pacijentima da povrate značajan opseg pokreta u zahvaćenim prstima, što im omogućuje obavljanje svakodnevnih zadataka i uživanje u boljoj kvaliteti života.
 2. Smanjenje boli i ukočenosti: Zamjenom oštećenog zgloba glatkim, fleksibilnim silikonskim odstojnikom, Digitalis pomaže u ublažavanju boli i ukočenosti povezanih s artritisom šake.
 3. Izdržljiv i biokompatibilan: Izrađen od visokokvalitetnog medicinskog silikona, Digitalis je napravljen da traje i tijelo ga dobro podnosi, smanjujući rizik od neželjenih reakcija.
 4. Stručno dizajniran: Digitalis je razvio tim iskusnih ortopedskih kirurga i inženjera, osiguravajući optimalnu izvedbu i zadovoljstvo pacijenata.

Što očekivati tijekom i nakon zahvata?

Ugradnja Digitalisa je kirurški zahvat koji izvodi naš iskusan ortopedski tim. Zahvat obično traje oko sat vremena i izvodi se u lokalnoj ili općoj anesteziji.

Nakon operacije pacijenti će proći rehabilitacijski program koji će im pomoći da povrate snagu i pokretljivost šake. Većina pacijenata doživi značajno smanjenje boli i poboljšanje funkcije prsta unutar nekoliko tjedana nakon postupka.

Ako patite od ozbiljnog artritisa šake i niste pronašli olakšanje konzervativnim tretmanima, Digitalis bi mogao biti rješenje koje ste tražili. Posavjetujte se sa našim ortopedskim timom kako biste utvrdili je li Digitalis pravi odabir za vas.

Naši kontakti

Tel.: +385 1 5510 832
Email: info@poliklinikaribnjak.hr

Radno vrijeme

Pon-pet: 09:00 – 19:00 (ili po dogovoru)

Naše društvene mreže

Najdoktori 9 godina

zaredom!

Prepoznata kvaliteta i pouzdanost usluge već osmu godinu zaredom. Brinemo za Vas i Vaše zdravlje na najbolji mogući način. Uvjerite se sami!

Cjenik usluga

Sve usluge, cijene i pogodnosti potražite u našem cjeniku.

Sportske organizacije i klubovi kojima pružamo stručnu ortopedsku skrb