POBJEDNIČKA METODA PROTIV GUBITKA KOSE

RUŠIMO MIT – ĆELAVOST I OPADANJE KOSE MOGU SE ZAUSTAVITI

JESTE LI ZNALI DA NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA KAŽU DA SE ČAK 85 POSTO MUŠKARACA SUOČAVA S GUBITKOM KOSE DO SVOJIH PEDESETIH GODINA, JEDAN DIO NJIH VEĆ U DVADESETIMA. Najčešće je gubitak kose genetski uvjetovana pojava koju nasljeđujemo od svojih roditelja. Drugi razlozi mogu biti uzimanje određenih lijekova, previše vitamina A, nedostatak proteina, bolest i stres… Dobra je vijest da je, ako gubitak kose nije genetski, ćelavost u većini slučajeva reverzibilna.

Pojam ćelavosti – gubitak kose ili alopecija – velik je problem u mnogih muškaraca i predstavlja značajan gubitak kose.

Androgena ili androgenetska alopecija najčešća je vrsta gubitka kose. Kod muškarca se najčešće javlja između dvadesete i tridesete godine života i predstavlja problem na koji je naizgled nemoguće utjecati.

Kod žena, androgena alopecija se javlja nešto kasnije, obično u menopauzi kada dolazi do hormonalnih promjena u organizmu. Sam obrazac gubitka kose je također drugačiji od gore navedenih muških. Više je difuznog oblika, odnosno kosa se ravnomjerno stanjuje i prorjeđuje po cijelom području tjemena te rijetko vodi u potpunu ćelavost kao kod muškaraca s difuznim gubitkom kose.

Polukružno područje oko ušiju te iznad vrata u pravilu uvijek ostaje netaknuto, jer te folikule ne sadrže androgene prijemnike, a nazivamo ga „Hipokratov vijenac“.

Razlikujemo dosta vrsta ćelavosti, druga po učestalosti svakako je tzv. alopecia areata, odnosno vrsta ćelavosti kod koje kosa ubrzano nestaje, u kružnim ili ovalnim arealima, u području lica, ali i tijela! Nažalost, uzrok ove vrste ćelavosti uglavnom je nepoznat.

GUBITAK KOSE – ALOPECIJA

Alopecija ili gubitak kose nije rijetka ni kod žena. Taj hormon, iz još uvijek nepoznatih razloga, uzrokuje sužavanje folikula dlake kose, koje se s vremenom toliko suze, da kosa ne može izrasti.

O METODI

Ali, pojedini prirodni preparati, u ‘paketu’ s pravom metodom mogu uvelike potpomognuti rast kose, odnosno njeno neispadanje.  Poliklinika Ribnjak predstavlja Vam fantastičnu, inovativnu metodu. Važno je napomenuti da je to potpuno prirodna metoda koja se pokazala učinkovitom i u borbi protiv nasljedne ćelavosti. Zove se PRP metoda i predstavlja biološki način tretiranja problematičnog vlasišta, a bazira se na uporabi vlastite krvne plazme. Naime, Vaša plazma puna je tombocita i aktivnih tvari pa djeluje revitalizirajuće, potiče cirkulaciju i jača potkožni sloj gdje se nalaze folikuli.

POSTUPAK LIJEČENJA

Postupak liječenja primjenom autologne plazme, odnosno PRP metoda, zahtijeva nekoliko aplikacija u razmaku cca 3 tjedna. I u ovom slučaju koristi se biološki potencijal vašeg organizma!

Za one koji nisu skloni ovoj metodi iz bilo kojeg razloga, preporučujemo – mezoterapiju vlasišta.

Također se radi o injektibilnom tretmanu, ali bez primjene plazme.

Visoka učinkovitost ovih metoda liječenja jamstvo su Vašeg zadovoljstva.

KONAČNO

Dakako, Poliklinika Ribnjak veliku važnost prije svakog tretmana i liječenja, poklanja pregledu i savjetovanju s liječnikom, u ovom slučaju kako bi naši stručnjaci stekli uvid u stanje vlasišta i indicirali najbolje moguće liječenje. Ponavljamo, metoda je potpuno prirodna, nema nikakvih neželjenih posljedica. Vrijedi pokušati, zar ne? Bez obzira koji bio razlog gubitka Vaše kose, obratite nam se s povjerenjem i ne zaboravite da sve brojnije statistike nisu na strani onih koji se nadaju da će vječno ostati ‘Samsoni’… Ostalo prepustite nama.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas i saznajte sve o kvaliteti naših usluga, naših liječnika i cijenama.