Koža predstavlja najveći organ ljudskog tijela!

Tijekom procesa starenja koža gubi elastičnost, vitalnost i tonus. Dolazi do pojave bora, brazdi, slabljenja tkivnih struktura, promjene boje i teksture kože. Pojavljuju se bore oko očiju, na čelu i oko usana. Produbljuju se nazolabijalne i mentolabijalne bore. Volumen usana i obraza se gubi, a dolazi i do pojave „visećih jastučića“ na prijelazu donje vilice i vrata.

Stare generacije neresorptivnih suspenzijskih niti imale su problem mogućih asimetrija, vidljivosti i opipljivosti ispod kože, pojave granuloma, dugotrajnih i estetski neprihvatljivih nabiranja kože ali i fragmentacije kao i migracije dijelova istih niti. Starije generacije suspenzijskih niti imale su sitne zupce/bodlje, ili konuse kojima se pokušalo djelovati suprotno spuštanju kože i tkiva; samim time postupak je bio složeniji, bolniji, a proces oporavka dulji.

Mesotrax niti

Mezoniti

Nova, nekirurška metoda koja se sastoji u aplikaciji posebnih atraumatskih iglica u odgovarajući sloj kože. Iglice su sterilne i vrlo tanke, debljine 26-30 G (0,3-0,4 mm), sadrže PDS konac, debljine 0,1-0,08 mm što odgovara kirurškom koncu debljine 5-0 ili 6-0.

Polydioxanone (PDS ili PDO) je sintetički monofilamentni konac koji se koristi u plastičnoj kirurgiji i srodnim kirurškim strukama. Biokompatibilan je, sporo resorptivnog tipa.

Cijelo vrijeme spore razgradnje u tkivu, mezoniti stimuliraju reparacijske i regeneracijske procese, a čine i mehaničku potporu, suspenziju tkiva te stimuliraju sintezu kolagena aktivacijom fibroblasta i miofibroblasta. Na taj način koži daje čvrstoću i tonus. Stimulira se i angiogeneza što koži daje bolju prokrvljenost. Rezultat je regenerirana koža s izrazitim poboljšanjem njene kompletne strukture i kvalitete.

Koža postaje punija, zategnutija i čvršća, a bore postaju manje uočljive ili u cijelosti nestanu.

Mesotrax niti
Mesotrax niti

Kako izgleda postupak, koliko traje i da li je bolan?

Nakon klasične dezinfekcije kože lica, posebnom tehnikom postavljanja, mezoniti se postave tako da čine mrežu.

Tretman mezonitima se provodi uglavnom uz prethodnu aplikaciju anestetika u vidu kreme. Kod potrebe za većim korekcijama i osjetljivijih pacijenata može se dati tzv. lokalna anestezija. Vrijeme trajanja same aplikacije varira, ovisno o regiji i broju mezoniti; optimalno vrijeme trajanja zahvata je od 30-60 min.

Imaju li mezoniti neželjenih nuspojava i koliko traje oporavak?

Postupak je vrlo jednostavan, minimalno traumatski tako da su i moguće nuspojave vrlo rijetke i kratkotrajne. Odmah po aplikaciji pacijent osjeća blago zatezanje u području tretirane regije.

Eventualne rijetke nuspojave, kao što su crvenilo, manji otoci i neravnine ne remete svakodnevne aktivnosti pacijenta i nestaju za nekoliko dana. Prvih nekoliko dana po aplikaciji preporuča se izbjegavati jako sunce, saunu, solarij kao i teže tjelesne aktivnosti.

Prvi efekt mezoniti očekuje se već vrlo brzo po aplikaciji dok se maksimalni učinak vidi nakon 1-2 mjeseca. Učinak mezoniti traje i do dvije godine!

Indikacije za primjenu mezoniti?

Mezoniti se koriste za korekciju bora, brazdi, kožnih nabora i ožiljaka, nazolabijalnih i mentolabijalnih brazdi, bora oko nosa, korekciju „visećih jastučića “ u području donje vilice.  Mezonitima se posebno dobro mogu korigirati i tzv. „pušačke bore“, korigirati i podići podbradak. U iskusnim rukama moguće je učiniti i ozbiljnije korekcije lica koje su nastale zbog bolesti ili ozljeda.

Uz preciznu indikaciju i odličnu tehniku mezonite je moguće je kombinirati s ostalim postupcima pomlađivanja kao što su:

Sve navedeno omogućuje vam tim iskusnih liječnika, a nakon konzultacija i zajedničkog određivanja u svrhu optimalnog tretiranja vaše kože!

Specijalistički tim Poliklinike Ribnjak na raspolaganju je za sve vaše upite.

Naručite se putem obrasca

Unesite svoje podatke i opišite svoje potrebe. Javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Naručite se!