Početna » Medicina sporta » Osobni trener

Individualizacija plana i programa treninga samo je početni korak u ostvarenju Vašeg konačnog cilja. Daljnji koraci uključuju jasnu i postojanu motivaciju da se plan i program treninga vjerno slijedi, stvaranje realnih očekivanja u vidu vremena potrebnog za ostvarenje tog cilja, ali i još jednu izuzetno bitnu komponentu – pridržavanje uputa iz plana i programa i pravilno i točno izvođenje vježbi.

Sportska rehabilitacija

Svaka vježba u planu i programu treninga u njega je uključena s razlogom, a eventualne nepravilnosti u izvođenju tih vježbi dovest će do nezadovoljavajućih rezultata, što je iznenađujuće čest problem kod na ovaj način koncipiranih treninga. Čak ni na papiru najdetaljnije koncipirani treninzi ne mogu zamijeniti  stručnu osobu koja Vas svojom prisutnošću motivira da pronađete djelić snage za koji možda niste ni znali da posjedujete, ujedno Vas i ispravlja tijekom samog vježbanja.

Kineziološka rehabilitacija u našoj ustanovi omogućuje izvođenje vježbi na najkvalitetniji mogući način za Vaše zdravlje.

Sportska rehabilitacija
Sportska rehabilitacija

Naši stručnjaci osposobljeni su za

 • demonstraciju pravilnog izvođenja vježbi
 • provođenje trenažnog procesa koji utječe na razvijanje jednostavnih i složenih obrazaca kretanja, te intermuskularnu i intramuskularnu koordinaciju
 • edukaciju u našem prostoru za zdravstveno usmjereno vježbanje – uključuje
 • poznavanje sa trenažerima, slobodnim utezima i ostalim pomagalima
 • rad s djecom u sklopu medicinsko-sportske evaluacije
 • podučavanje ispravne tehnike sadržaja, periodizacije opterećenja, te anatomskih osnova ljudskog tijela
 • rad sa profesionalnim i rekreativnim sportašima na kondicijskoj pripremi
  rad u našoj teretani s rekonvalescentima na ciljanom jačanju oštećenog tkiva
 • kineziološko pristupanje na prekretnici između fizikalne rehabilitacije i kondicijske pripreme, koje za cilj ima pripremiti koštano-zglobne, tetivne, mišićne i živčane strukture na progresivne podražaje
 • provođenje sportske masaže

Ponuda treninga

U našoj ponudi možete pronaći nekoliko vrsta asistencije u treningu, a sve ih provodi naš renomirani vanjski suradnik Prof. kineziologije Kristijan Blažević u suradnji s našim fizioterapeutom Hrvojem Vidovićem, te drugim kineziolozima i fizioterapeutima.

Kristijan Blažević profesor je kineziologije, kondicijski te nogometni trener. Službeni je kondicijski trener ženskim i muškim seniorskim i juniorskim reprezentativcima Hrvatske u stolnom tenisu. Posjeduje dugogodišnje iskustvo u provođenju trenažnog i rehabilitacijskog programa vrhunskih sportaša, rekreativaca i djece. Razvio je metodu kognitivno-motoričke analize kojom, s velikim postotkom uspješnosti, procjenjuje koordinacijsko-motoričke sposobnosti u djece na temelju specijalno dizajniranih testova.

Sve opcije treninga i rehabilitacije provode se u našem prostoru za zdravstveno usmjerenu tjelovježbu.

Naš sportsko-dijagnostički centar u kontekstu treninga i rehabilitacije nudi Vam sljedeće usluge

Individualna kondicijska priprema

U potpunoj suradnji sa sportašima i njihovim trenerima, naš stručnjak na temelju višegodišnjeg iskustva planira i programira trening usmjeren ka prevenciji ozljeda, očuvanju zdravlja i razvoju specifičnih sposobnosti. Više informacija saznajte ovdje.

Medicinsko-sportska evaluacija djeteta

Medicinsko-sportska evaluacija djeteta prije ili neposredno nakon uključenja u sportsku aktivnost od ključnog je značaja u njegovom pravilnom psihofizičkom razvoju. Dijete koje od najranijih dana usvaja nepravilne obrasce kretanja razvit će puno snažnija ograničenja od svojih vršnjaka koji automatizirane pokrete izvode na pravilan način. Jednako tako, važno je i što je ranije moguće otkriti ograničenja nametnuta genetikom i fizičkim predispozicijama, a sve s ciljem usmjeravanja djeteta u aktivnost koja će donijeti najveći benefit njegovom zdravlju. Više informacija saznajte ovdje.

Funkcionalna kineziološka rehabilitacija

Asistencija u vježbanju provođenjem individualno dizajniranog programa vježbanja prilagođenog dobi, spolu, antropometrijskim mjerama, vrsti te težini ozljede. Ova vrsta rehabilitacije provodi se nakon završetka programa statičke rehabilitacije koju u našoj ustanovi provode certificirani fizioterapeuti. Više informacija saznajte ovdje.

Edukacijski trening

Trening popraćen demonstracijama različitih vježbi, uz istovremeno objašnjavanje svakog koraka u njenom pravilnom izvođenju te funkcije svakog pojedinog pokreta od kojeg se vježba sastoji.

Najdoktori 8 godina zaredom!

Prepoznata kvaliteta i pouzdanost usluge već osmu godinu zaredom. Brinemo za Vas i Vaše zdravlje na najbolji mogući način. Uvjerite se sami!

Najdoktor 2022

Cjenik usluga

Sve usluge, cijene i pogodnosti potražite u našem cjeniku.

Naši kontakti

Tel.: +385 1 5510 832
Email: info@poliklinikaribnjak.hr

Radno vrijeme

Pon-pet: 09:00 – 20:00 (ili po dogovoru)

Naše društvene mreže