Početna » Medicina sporta » Individualizirana rehabilitacija

Individualizacija plana i programa oporavka samo je početni korak u ostvarenju Vašeg konačnog cilja. Daljnji koraci uključuju jasnu i postojanu motivaciju, stvaranje realnih očekivanja u vidu vremena potrebnog za ostvarenje tog cilja, ali i još jednu izuzetno bitnu komponentu – pridržavanje uputa iz plana i programa i pravilno i točno izvođenje vježbi.

Sportska rehabilitacija

Svaka vježba u planu rehabilitacije i pripreme u njega je uključena s razlogom, a eventualne nepravilnosti u izvođenju mogu dovesti  do nezadovoljavajućih rezultata,  Čak ni na papiru najdetaljnije koncipirani hodogram oporavka ne može zamijeniti  stručnu osobu koja Vas vodi kroz ovaj specifičan postupak.

Kineziološka rehabilitacija u našoj ustanovi  nadogradnja je početne ortopedske usluge i omogućuje oporavak fizioloških sustava našeg tijela. Napredak u rehabilitaciji mora biti prisutan i praćen od strane stručnog osoblja. To uključuje usporedbu dobivenih rezultata analize opsega pokreta, hoda, mišićne snage i balansa mišićno-zglobnog sustava.

izvođenje vježbi na najkvalitetniji mogući način za Vaše zdravlje.

Sportska rehabilitacija

Naši stručnjaci osposobljeni su za

  • rehabilitacijski program ozljeda i bolnih stanja mišićno-koštanog sustava
  • provođenje trenažnog procesa koji utječe na razvijanje jednostavnih i složenih obrazaca kretanja, te intermuskularnu i intramuskularnu koordinaciju
  • edukaciju
  • rad s djecom u sklopu medicinsko-sportske evaluacije
  • podučavanje ispravne tehnike sadržaja, periodizacije opterećenja, te anatomskih osnova ljudskog tijela
  • rad sa profesionalnim i rekreativnim sportašima na kondicijskoj pripremi
    rad u našoj teretani s rekonvalescentima na ciljanom jačanju oštećenog tkiva
  • kineziološko pristupanje na prekretnici između fizikalne rehabilitacije i kondicijske pripreme, koje za cilj ima pripremiti koštano-zglobne, tetivne, mišićne i živčane strukture na progresivne podražaje

U našoj ponudi možete pronaći nekoliko vrsta rehabilitacijskog programa. Predstavljamo vam stručni tim Poliklinike –  vanjski suradnik Prof. kineziologije Kristijan Blažević u suradnji s našim fizioterapeutom Hrvojem Vidovićem, te drugim kineziolozima i fizioterapeutima.

Kristijan Blažević profesor je kineziologije, kondicijski te nogometni trener. Službeni je kondicijski trener ženskim i muškim seniorskim i juniorskim reprezentativcima Hrvatske u stolnom tenisu. Posjeduje dugogodišnje iskustvo u provođenju trenažnog i rehabilitacijskog programa vrhunskih sportaša, rekreativaca i djece. Razvio je metodu kognitivno-motoričke analize kojom, s velikim postotkom uspješnosti, procjenjuje koordinacijsko-motoričke sposobnosti u djece na temelju specijalno dizajniranih testova.

Sve opcije treninga i rehabilitacije provode se u našem prostoru za zdravstveno usmjerenu tjelovježbu.

Naš sportsko-dijagnostički centar u kontekstu treninga i rehabilitacije nudi Vam sljedeće usluge

Individualna analiza mišično- zglobnog statusa

U suradnji sa ortopedskim timom Poliklinike, dobiva se uvid u stanje muskulature. Individualno se određuje potrebni rehabilitacijski program a sve je popraćeno adekvatnom dijagnostikom.

Kondicijska priprema

Stručno osoblje na temelju višegodišnjeg iskustva planira i programira trening usmjeren ka prevenciji ozljeda, očuvanju zdravlja i razvoju specifičnih sposobnosti. Više informacija saznajte ovdje.

Medicinsko-sportska evaluacija djeteta

Medicinsko-sportska evaluacija djeteta prije ili neposredno nakon uključenja u sportsku aktivnost od ključnog je značaja u njegovom pravilnom psihofizičkom razvoju. Dijete koje od najranijih dana usvaja nepravilne obrasce kretanja razvit će puno snažnija ograničenja od svojih vršnjaka koji automatizirane pokrete izvode na pravilan način. Jednako tako, važno je i što je ranije moguće otkriti ograničenja nametnuta genetikom i fizičkim predispozicijama, a sve s ciljem usmjeravanja djeteta u aktivnost koja će donijeti najveći benefit njegovom zdravlju. Više informacija saznajte ovdje.

Funkcionalna kineziološka rehabilitacija

Asistencija u vježbanju provođenjem individualno dizajniranog programa  prilagođenog dobi, spolu, antropometrijskim mjerama, vrsti te težini ozljede. Provodi se nakon završetka programa statičke rehabilitacije koju u našoj ustanovi provode certificirani fizioterapeuti. Više informacija saznajte ovdje.

Edukacijski trening

Trening popraćen demonstracijama različitih vježbi, uz istovremeno objašnjavanje svakog koraka u njenom pravilnom izvođenju te funkcije svakog pojedinog pokreta od kojeg se vježba sastoji.

Najdoktori 9 godina

zaredom!

Prepoznata kvaliteta i pouzdanost usluge već osmu godinu zaredom. Brinemo za Vas i Vaše zdravlje na najbolji mogući način. Uvjerite se sami!

Cjenik usluga

Sve usluge, cijene i pogodnosti potražite u našem cjeniku.

Naši kontakti

Tel.: +385 1 5510 832
Email: info@poliklinikaribnjak.hr

Radno vrijeme

Pon-pet: 09:00 – 19:00 (ili po dogovoru)

Naše društvene mreže