U današnjem svijetu napretka, pristup sportskim aktivnostima i rekreaciji značajno se promijenio. Intenzivni treninzi i natjecanja postali su imperativ za mnoge sportaše, što sa sobom nosi određene zdravstvene rizike, posebice za srce i krvne žile. U Poliklinici Ribnjak razumijemo važnost prevencije i ranog otkrivanja srčanih bolesti, stoga smo pokrenuli KARDIO ZONU – centar izvrsnosti za kardiološke usluge.

Iznenadna srčana smrt u sportaša

Iznenadna srčana smrt najveći je medicinski rizik za sportaše, posebno profesionalne koji su izloženi napornim treninzima i natjecanjima. Kako bi se taj rizik umanjio, ključni su preventivni pregledi koji uključuju detaljnu anamnezu (podatke o postojećim bolestima, obiteljskoj povijesti srčanih bolesti, ranijim abnormalnim simptomima pri naporu) te dijagnostičke pretrage poput EKG-a i ultrazvuka srca. Pravovremenim otkrivanjem eventualnih srčanih abnormalnosti i adekvatnim liječenjem, rizik iznenadne srčane smrti može se značajno smanjiti.

Preventivni kardiološki pregledi u Poliklinici Ribnjak

Naš tim vrhunskih kardiologa u KARDIO ZONI nudi sveobuhvatne preventivne preglede s ciljem ranog otkrivanja rizika za kardiovaskularne bolesti. Pregled uključuje:

  • Detaljan kardiološki pregled s 12-kanalnim EKG-om
  • Procjenu čimbenika rizika (krvni tlak, masnoće, šećer u krvi)
  • Laboratorijske pretrage
  • Ultrazvuk srca najsuvremenijom tehnologijom
  • Ultrazvuk krvnih žila vrata
  • Test opterećenja na ergometru

Ultrazvuk srca – bezbolna i precizna dijagnostika

Ultrazvuk srca je neinvazivna i potpuno neškodljiva pretraga koja omogućuje detaljan prikaz srčanih struktura i funkcije u stvarnom vremenu. Idealna je za otkrivanje prirođenih srčanih grešaka, oštećenja ili disfunkcije srca. Naš iskusni tim liječnika koristi najsuvremeniju opremu kako bi osigurao vrhunsku dijagnostiku i praćenje zdravlja vašeg srca.

Test opterećenja – objektivna procjena srčane funkcije

Za potpunu dijagnostičku obradu neophodan je test opterećenja na ergometru. Tijekom testa pacijent je podvrgnut standardiziranom i progresivnom opterećenju prilagođenom dobi i spolu, uz kontinuirano praćenje EKG-a, krvnog tlaka i pulsa. Osim objektivnih pokazatelja, prate se i svi drugi relevantni znakovi. Ovaj test daje dragocjene informacije o funkciji srca u naporu.

Zaključak

Kardiovaskularne bolesti vodeći su uzrok smrtnosti, no pravovremenom prevencijom i dijagnostikom rizik se može značajno smanjiti. U Poliklinici Ribnjak prepoznajemo važnost specifičnih potreba sportaša i rekreativaca, stoga smo osnovali KARDIO ZONU – mjesto gdje će vaše srce biti u sigurnim rukama. Naše usluge namijenjene su svima koji žele brinuti o svom srčanom zdravlju, a posebno sportašima izloženim većim naporima. Posjetite nas i uvjerite se u našu stručnost i predanost zdravlju vašeg srca.

Za sva pitanja, naš stručan tim stoji Vam na raspolaganju. Kontaktirajte nas putem obrasca niže.


Naši kontakti

Tel.: +385 1 5510 832
Email: info@poliklinikaribnjak.hr

Radno vrijeme

Pon-pet: 09:00 – 19:00 (ili po dogovoru)

Naše društvene mreže

Najdoktori 9 godina

zaredom!

Prepoznata kvaliteta i pouzdanost usluge već osmu godinu zaredom. Brinemo za Vas i Vaše zdravlje na najbolji mogući način. Uvjerite se sami!

Cjenik usluga

Sve usluge, cijene i pogodnosti potražite u našem cjeniku.

Sportske organizacije i klubovi kojima pružamo stručnu ortopedsku skrb