U Poliklinici Ribnjak brinemo da se osjećate ugodno i da se stvara uzajamno povjerenje kroz izabrani proces koji planirate kod nas provesti. Naša dužnost i obaveza je educirati vas i informirati ne samo o tijeku određenog tretmana nego i o uzročno posljedičnoj vezi cijelog procesa koji vas dovodi na naša vrata.

Danas se primarno obraćamo  muškarcima kako bi u cijelosti obradili (tabu) temu GUBITKA KOSE KOD MUŠKARACA, te kako bi vas pritom obavijestili da Poliklinika Ribnjak IMA visoko učinkovito rješenje za vaše stanje. Krenimo redom od uzroka do rješenja.

NAJČEŠĆI UZROCI

Gubitak kose kod muškaraca (ali I žena),najčešće se pripisuje genetski uvjetovanom pojavom koju nasljeđujemo od svojih roditelja. Drugi razlozi mogu biti, uzimanje određenih medikamenata, previše vitamina A, nedostatak proteina itd. Bolest I stres mogu dovesti do naglog gubitka kose zvanog EFFLUVIUM. Dobre vijesti su da ukoliko gubitak kose nije genetički (nasljedno) uvjetovan, ćelavost je u većini slučajeva reverzibilna.

Otprilike 85% muškaraca će do svojih pedesetih godina primijetiti osjetan gubitak kose, dok će nekima taj proces započeti već u ranim dvadesetima.

Pojava nasljedne muške ćelavosti  ili medicinski ANDROGENETIČKA ALOPECIJA ne znači da vam je narušeno zdravstveno stanje te ne predstavlja neki problem osim što promjena izgleda pogađa mnoge muškarce, djelujući na njihovo samopouzdanje.

Protiv gubitka kose ne postoji lijek iako postojeći na tržištu mogu donekle usporiti proces. Iako MINODOXIL ,čija primjena na vlasište usporava opadanje kose te u nekim slučajevima potpomaže I obnavlja ponovni  rast, ali ukoliko prestanete sa svakodnevnom primjenom, opadanje kose nastavlja svoj prirodni te progresivan proces.

Drugi lijek, verificiran od struke I  dostupan na tržištu zove se FINASTERIDE, gdje se radi o piluli koja se uzima oralno sa postizanjem vidnih rezultata. Većina liječnika će se složiti da je bolji od Minodoxila iako nosi određene rizike, ne toliko za muškarce koliko za žene. Naime, trudnice ne bi smjele ni u kom slučaju uzimati ovaj lijek jer može uzrokovati razne defekte pri rođenju muške djece. Oba lijeka djeluju samo dok ih redovito koristite.

KRIVI SU HORMONI

Hormon iz skupine testosterona, zvan DHT (Dihidrotestosteron) je glavni krivac zašto ćelavimo jer iz danas neznanih razloga uzrokuje sužavanje folikula vlasi (kose) koja se s vremenom toliko suzi da kosa u njoj I iz nje ne može izrasti.

PRESTANITE PUŠITI I SPASITE SVOJU KOSU

Postoji jasna poveznica između pušenja I muške nasljedne ćelavosti te kako jedno pogoduje progresivnosti drugog. Evo još jednog razloga da prestanete pušiti.

MITOVI

Neka od najčešćih dilema I pitanja su, a evo I odgovora.

Nošenjem bejzbolske kape nećete izgubiti kosu kao ni konstantnim prelaženjem ruke preko kose. Ni četkanje ni češljanje, čupanje ni stiliziranje, niti jedna od ovih radnji NISU ZASLUŽNE ZA GUBITAK KOSE. Radi se o genetski uvjetovanom, nasljednom stanju.

SAČUVAJTE KOSU KOJU IMATE!

Lakše je sačuvati kosu koju imate nego nadomjestiti novu, osim ako se ne radi o perici (tupeu) koji je stvarno davnih dana izašao iz mode I cool žargona općenito kao I začešljavanje duge kose sa desne strane na lijevu što je s modernog estetskog gledišta već pomalo i neprihvatljivo.

Pri odabiru preparata koje čete nanositi, budite pametni te razmotrite sve opcije jer mnogi ‘čudotvorni’ preparati na tržištu nisu ništa drugo nego čista prevara. Ako postoji bilokakva sumnja I neodlučnost, savjet potražite kod stručnog liječnika ili dermatologa.

POBJEDNIČKA  METODA POLIKLINIKE RIBNJAK

Mi smo se doslovno odlučili boriti da očuvamo svaku vlas vaše kose!

Predstavljamo Vam fantastičnu, inovativnu metodu  koja uvelike potpomaže rast i ostanak kose na vašem tjemenu PRP (Autologna kondicionirana plazma )

Naime radi se o POTPUNO PRIRODNOJ METODI POMLAĐIVANJA koja se pokazala kao izuzetno učinkovita u bori protiv nasljedne ćelavosti. Vaša plazma koja je puna trombocita, aktivnih tvari i hormona rasta, djeluje na revitalizirajući način, potičući cirkulaciju, jačajući potkožni sloj gdje se nalaze folikuli . Postupak se provodi na način da kad vam se u sterilnim uvjetima izvadi vaša krv od koje se centrifugalnom silom u specijaliziranom aparatu odvaja plazma. Zatim se ista mikro iglicom injektira na tjeme tj. mjesta gdje rast kose izostaje . Postupak je bezbolan i potrebno ga je ponoviti 5-6 puta u razmaku od tjedan dana. Prvi rezultati postaju vidljivi nakon završetka cjelokupnog procesa liječenja.

REVOLUCIONARNI  francuski brand REVITACARE sa ponosom se može pohvaliti fantastično učinkovitim proizvodom koji zaista daje toliko željeni rezultat. Zbog vidljivih te dugotrajnih rezultata (,staviti slike before & after ) objeručke je prihvaćen od strane medicinske struke kao i brojnih zadovoljnih klijenata. Klinička istraživanja pokazala su odlične rezultate bez nuspojava tako da sa sigurnošću možemo reći da se radi o jednom od trenutno najpopularnijih tretmana u svijetu. Tretman HAIRCARE se pokazao kompatibilan sa PRP metodom tako da kombinacijom oba tretmana doslovno vračamo kosu na vaše tjeme.

NAJVAŽNIJE JE OSTATI POZITIVAN

Kosa ne čini muškarca. Razmislite o svim faktorima koji vas zaista čine muškarcem. Briga o svom zdravlju, ostanak u formi, balans između kognitivnog, emotivnog I duhovnog, dugačka je lista a gusti sjajni uvojci nalaze se negdje na kraju iste. U redu je potražiti podršku bližnjih te se to ne smatra nikakvom slabošću,  naprotiv bolje čete se vi osjećati.

I ukoliko vam nedostaje inspiracije I motivacije samo se ugledajte na sve super sexy ćelavce koji naprosto zrače samopouzdanjem. The Rock, Vin Diesel, Bruce Willis, Jack Nickolson….smatramo da ste u vrlo dobrom društvu.