Početna » Liječenje boli » Kortikosteroidi injekcije za bolove

Što su i kako djeluje kortikosteroidi

Metoda koja se također pokazala iznimno uspješnom u olakšavanju bolova i oteklina uzrokovanih artrotskim promjenama ili stanjima i ozljedama mekih tkiva, je primjena tzv. “blokade”. Blokada je injekcija koja se sastoji od dvije komponente:

  • Kratkodjelujuća komponenta u vidu Lidokaina, koji ima anestetičko djelovanje
  • Dugodjelujuća komponenta u vidu kortikosteroida, koji ima protuupalno djelovanje

Dugodjelujućoj komponenti (kortikosteroidu) treba nekoliko dana da bi ostvario svoje djelovanje (djeluje direktno na broj upalnih stanica koje su razlogom bolova i degeneracije u ramenom zglobu). Iz tog razloga u injekciju je uključen anestetik, koji će anulirati bolove do početka djelovanja kortikosteroida.

Konačni rezultat je dugoročno manja razina bolova, otoka i povećanje pokretljivosti.

Davanje kortikosteroida može se ponoviti do tri aplikacije sa razmakom, nakon čega se prestaje sa aplikacijom. Naravno, uvijek treba poštivati mjere opreza kao i kod davanja ostalih preparata.U slučaju postojanja preosjetljivosti na lijek, isti treba izbjegavati. Osoblje Poliklinike detaljno će vas informirati o učincima svakog tretmana kao i o mogućim posljedicama davanja istoga. Uz potrebno znanje i iskustvo vašeg ortopeda, nužno je potrebno paziti na sigurnost klijenata te postupiti po svim pravilima liječničke struke.

Najdoktori 8 godina zaredom!

Prepoznata kvaliteta i pouzdanost usluge već osmu godinu zaredom. Brinemo za Vas i Vaše zdravlje na najbolji mogući način. Uvjerite se sami!

Najdoktor 2022

Cjenik usluga

Sve usluge, cijene i pogodnosti potražite u našem cjeniku.

Naši kontakti

Tel.: +385 1 5510 832
Email: info@poliklinikaribnjak.hr

Radno vrijeme

Pon-pet: 09:00 – 19:00 (ili po dogovoru)

Naše društvene mreže