Početna » Liječenje Boli » Hijaluronska kiselina u liječenju boli

Što je i kako djeluje hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina vrsta je viskoznog mukopolisaharida koja se prirodno već nalazi u ljudskom tijelu. Nalazimo je u hondrocitima (hrskavičnim stanicama) te sinovijalnoj tekućini (tekućina koja se nalazi unutar zgloba). Može se primijeniti kod prisutnih promjena zglobova kao i kod tetivnih oštećenja. Artrotske promjene u zglobu očituju se i kroz oštećenje i uništenje hrskavice koja prekriva zglobna tijela, suženje zglobne pukotine (prostor između zglobnih tijela), cistične promjene na kosti neposredno uz hrskavicu, uz otvrdnjavanje okolnog dijela kosti (subhondralna sklerozacija) te nastanak koštanih trnova (osteofita), koji dodatno smanjuju opseg pokreta u zglobu.

Uloga hijaluronske kiseline ogleda se u lubrifikaciji – „podmazivanju“ mekotkivnih i koštanih struktura te momentalnom smanjenu bolova i napetosti. Hijaluronska kiselina aplicirana direktno u zglob ramena, šake, kuka, koljena, gležnja, omogućit će poboljšanje funkcije sinovijalne tekućine i pravilnu prehranu preostalih hrskavičnih stanica. Davanje ove injekcije je uglavnom jednokratno, sa momentalnim poboljšanjem. Kada su u pitanju bolne i oštećene tetive, davanje hijaluronske kiseline pod kontrolom ultrazvuka, osigurava neophodnu preciznost u liječenju. Uklanjanjem uzroka stalne mikrotraume, efektivno se povećava stupanj funkcije mekih tkiva i postiže poboljšanje. Davanje se izvodi ambulantno, isključivo od strane verziranog specijalista ortopedije. U Poliklinici koristimo isključivo visokokvalitetnu hijaluronsku kiselinu. Trajanje ovog preparata iznosi 6-12 mjeseci, ovisno o lokalnom nalazu.

Najdoktori 8 godina zaredom!

Prepoznata kvaliteta i pouzdanost usluge već sedmu godinu zaredom. Brinemo za Vas i Vaše zdravlje na najbolji mogući način. Uvjerite se sami!

Najdoktor 2022

Cjenik usluga

Sve usluge, cijene i pogodnosti potražite u našem cjeniku.

Naši kontakti

Tel.: +385 1 5510 832
Email: info@poliklinikaribnjak.hr

Naše društvene mreže