KOREKCIJA UŠKI

Korekcija odstojećih uški, konkretan je kirurški zahvat te mijenja fizionomiju našeg lica. Gotovo uvijek, radi se o nasljednom izgledu uške, mada je pojava „klempave“ uške prisutna i kasnije u životu (npr. kod sportaša – hrvača).

Djeca su najčešći kandidati za otoplastiku, no zahvat se može učiniti u bilo kojoj dobi nakon što uši dostignu punu veličinu, najčešće oko šeste, sedme godine života. Potrebna je dobra suradnja liječnika i roditelja, kako bi se uz što manje stresa dijete podvrglo korekciji.

Djeca su vrlo osjetljiva skupina, stoga je za njihovo samopouzdanje pravilno indiciran i izveden zahvat, nužan. Često se odrasli odlučuju za ovaj zahvat u kombinaciji s nekim drugim plastično-kirurškim zahvatom.

Od ključnog je značaja dobra komunikacije između pacijenta i kirurga, temeljeno na realnim očekivanjima i točnom medicinskom procjenom.

O ZAHVATU

Priprema za korekciju uški uključuje prvenstveno konzultacije s plastičnim kirurgom, prilikom kojih je izuzetno važno definirati cilj koji se želi postići predviđenim korektivnim zahvatom.

Detaljno se informirajte o samom zahvatu, naš iskusan tim plastičnih kirurga stoji Vam na raspolaganju za sva pitanja.Kao i prije svake druge operacije, potrebno je obaviti predoperativne pripreme.

Korekcija uške izvedena u ranijoj životnoj dobi, daje bolji konačni rezultat, zbog manje čvrste ušne hrskavice. Osim modeliranja hrskavice, uška se kirurškim šavom priljubljuje uz glavu. Na taj se način vrši korekcija povećanog kuta između uške i glave.

Spomenimo da ukoliko samo jedno uho zahtijeva korekciju, preporuča se istu učiniti obostrano, kako bi se postigao najprirodniji oblik uške.

TIJEK ZAHVATA

Vaš kirurg će vam objasniti postupak, vrstu anestezije i kirurške mogućnosti.

Vrsta anestezije ovisi i o dobi klijenata. Odrasli se podvrgavaju zahvatu u lokalnoj, ili tzv. lokalnoj-potenciranoj anesteziji.
Mali pacijenti, uz dakako pristanak roditelja, te uz kompletnu laboratorijsku obradu, podvrgavaju se zahvatu u općoj anesteziji. To podrazumijeva prisutnost specijaliste anesteziologa prije, za vrijeme i nakon zahvata.

Kako je već spomenuto, plastični kirurg minucioznom tehnikom uklanja potrebnu količinu hrskavice uške.

NAKON ZAHVATA

Odmah nakon zahvata, postavlja se mekani zavoj u operiranom području, koji ostaje kroz idućih par dana. Kroz približno tjedan dana, trebalo bi izbjegavati spavanje na boku. Izbjegavajte iole veće fizičke aktivnosti.

Nakon popuštanja učinka anestezije, može se pojaviti određeno peckanje uz ušku, što je uobičajena pojava. U slučaju pojave manjih bolova, propisuju se analgetici. Previjanje rane je redovito, prilikom čega se pomno prati zarastanje u području reza. Šavi kože se ne skidaju prije 12.-14. dana od operacije.

Nakon cijeljenja rane, zaostat će tanki ožiljak iza uha. Obzirom da se ožiljak nalazi u prirodnom naboru iza uha, on je praktički nevidljiv.

Kada se korekcija uški izvodi s posebnom pažnjom i po svim pravilima struke, komplikacije nakon zahvata ne trebaju se očekivati.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas i saznajte sve o kvaliteti naših usluga, naših liječnika i cijenama.