Haglundova peta

Naš ortopedski tim predvođen dr. Milanom Miloševićem suvereno rješava problematiku Haglundove pete.

Haglundova peta

Bolna i deformirana peta predstavlja zdravstveni ali i estetski problem. Pored svakodnevnih obaveza, ubrzanog tempa života, hod sa takvom petom može biti prava muka! Česta je pojava crvenila i otekline, sa prisutnim velikim teškoćama prilikom nošenja obuće! Takvo stanje mosi stručni naziv – Haglundova peta!

Haglundov deformitet predstavlja jedan od oblika bolne pete, nastao uslijed konflikta mekotkivnih struktura i koštanog dijela pete koja sama može biti različitog oblika. Između petne kosti i Ahilove tetive, postoji sluzna vrećica ili burza, koja uslijed konstantnog pritiska obuće na petu postaje inflamirana i bolna!

Pogledajte vrhunsku dijagnostiku promjena Ahilove tetive u Poliklinici Ribnjak

Interaktivni prikaz rupture ahilove tetive

SIMPTOMI I LIJEČENJE

Ubrzo peta postaje bolna i otečena a hod otežan. Obuća postaje nelagodna, i stvara poteškoće prilikom svakog koraka. Vremenom se oteklina povećava te stvara zabrinutost kod pacijenata. Osobito se promjene opažaju u mlađih ženskih osoba koje nose obuću sa visokim petama!

Nakon ortopedskog pregleda sa ultrazvukom pete, preporučuje se u početku neoperativno liječenje sa nošenjem ortopedskih uložaka i fizikalnom terapijom. Ponekad je incicirano i davanje tzv. blokada, tj. injekcija anestetika i kortikosteroida, u svrhu smanjenja upale i boli. Kod konzervativnog liječenja, preporučamo pulsnu magnetnu terapiju sa primjenom autologne kondicionirane plazme! Već nakon nekoliko tretmana, vidljivo je osjetno poboljšanje u velikoj većini slučajeva.
Za rezistentne slučajeve ovog stanja, rezervirano je operativno liječenje!

Poliklinika Ribnjak, kao jedinstveno mjesto usluga ortopedije i plastične kirurgije, prava je adresa za vaš lak i bezbolna korak!

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas i saznajte sve o kvaliteti naših usluga, naših liječnika i cijenama.